7 olulist asja, mida pead köögi remondi juures arvestama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korras köök aitab kokkamisel aega kokku hoida.
Korras köök aitab kokkamisel aega kokku hoida. Foto: Toomas Tuul/erakogu

Köögiremont võib minna plaanitust palju kallimaks: seega pea eelarvet tehes hoolikalt silmas neid seitset asja.
 

1. Köögimööbli eritellimus ja spetsiaalselt sinu köögi jaoks kohandatud erilahendused lähevad kalliks

Kõige lihtsam ja odavam on osta kas juba valmis tehtud kunstmaterjalist näidisköök või kombineerida see näiteks IKEAs pakutavast. Mida rohkem erilahendusi ja kvaliteetsemaid materjale soovid, seda kallimaks su köök läheb.

2. Kvaliteetne ja vastupidav tööpind maksab

Arvesta, et kui köögikapid võivad ollagi soodsa hinnaga, tuleb sul kvaliteetse köögi tööpinna eest kopsakas summa välja käia, eriti kui plaanid näiteks graniidist või marmorist tööpinda. Ka täispuidust tööpind ei kuulu just hinna mõttes kõige soodsamate kilda.

3. Köögiseadmeid leidub igas hinnaklassis

Oleneb, milliseid seadmeid oma kööki soovid - neid on väga erinevas hinnaklassis. Ent köögiseadme muretsemisel pea silmas tema kvaliteeti, vastupidavust ja energiasäästlikkust: sa tahad ju, et samad köögiseadmed sind kaunis pikalt teeniks. Ära unusta vormistamast ja alles hoidmast ka olulisi garantiidokumente!

4. Kontrolli üle, kas su plaanitud ümberehitus vajab ehk elamises suuremat struktuurimuudatust

Näiteks plaanid kööki ja tuba ühendava seina maha võtta, ent tegemist on kandva seinaga - sel juhul võib plaanitud töö arvatust palju keerukamaks ja kallimaks minna. Samuti võib kööki ümber ehitades tunduda, et muuta tuleb näiteks ka elutoa-söögitoa plaani.

5. Kontrolli torusid ja põrandat

Näiteks vanas majas köögipõrandat katva linoleumi alt võib välja pugeda erakordselt ebameeldiv üllatus, kui põrand või vahelagi on kahjustada saanud. Niisamuti võib köögiremont tuua kaasa kalli ja aeganõudva torustiku remondi - veel hullem, kui see puudutab kogu elamist!

6. Vaata üle elektrisüsteem

See, mis sobis ehk vanasse majja, ei lähe sinu uues köögis mitte: võimalik, et seoses sellega tuleb kodu kogu elektrisüsteem välja vahetada ning see on juba palju kallima hinnaklassi töö.

7. Ära tee viimasel hetke muudatusi

Mängi oma uus köök paberil viimseni läbi, sest kui tööd juba käivad, läheb muutuste tegemine sulle kena kopika maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles