Kaunis galerii: muinasjutuline suvekodu Peipsi veerel

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaili Kase ja Raul Oreškini suvekodust Varnja külas on saanud tõeliselt mõnusa suve meelispaik - nende Voronja galerii ühendab lahke pererahva, muinasjutuliselt kauni interjööri ning põneva Eesti kunsti.

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Algusest peale polnud neil küll galerii avamise plaani, küll aga mõte osta suvekodu: sobiv vana kalurimaja leidus Peipsi veerel Varnja külas ja täiesti juhuslikult kuulus selle juurde ka paadikuur. Kunstivaldkonna asjatundjatel hakkas idanema mõte - kui hakkaks õige kunsti näitama ja müüma?

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Algul pöörasena tundunud idee tõi aga kaugesse külla külaliste hordid ja nüüd avab Voronja galerii vana kalurimaja paadikuuris oma uksed juba kolmandat suve. Voronja galerii «nägu» on vorminud kuraatorid Kiwa ja Mari Kartau, aga lisaks on nende kuvandile pitseri jätnud ka tänavakunstnik Hapnik, kes esimesel aastal tegi oma tiimiga galerii esiseinale varese ja teisel, otsaseinale, Peipsi koha. Voronja galerii kolmanda hooaja näituse, mis keskendus religiooniga seotud küsimustele, pani kokku Sandra Jõgeva.

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Kuid lisaks kunstile on raske leida mõnusamat paika, kus suve nautida: näiteks maiustada pererahva küpsetatud kardemonivahvlitega või kosutada ennast peremehe keedetud tummise seljankaga, keele viivad alla ka Voronja sibulamoos ja rabarberivein, külmast siguriõlust rääkimata.

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Sauna saab samuti ning teelised võivad ka öömajale jääda galerii külalistetubadesse.

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Romantilis-boheemlaslikšikk interjööri viimistlevad põnevad detailid, kõik kokku seguneb kordumatuks, vaid Voronjale omaseks mõnusaks tervikuks. 

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Õueruumis jagub samuti meeldivaid paiku äraolemiseks. Kui tahtmist on, võib koguni puuonni katsetada!

Foto: Ruudu Rahumaru/Voronja galerii

Vaata rohkem pilte ja ammuta ideid ka oma suvekoju Postimees Kodu galeriist! Voronja galerii tegemistega saad end kursis hoida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles