Eri vanuses üksikutest naistest said vahvad majakaaslased

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leibkondi, kus mitu generatsiooni ühe katuse all elab, jääb aina harvemaks.
Leibkondi, kus mitu generatsiooni ühe katuse all elab, jääb aina harvemaks. Foto: SCANPIX

Korterikaaslased on üsna tavaline nähtus, kui käiakse veel ülikoolis - ent asjaolu, et ühte majja kolivad kokku kolme erinevasse generatsiooni kuuluvad üksikud naised, üllatab ilmselt paljusid.
 

Just selline ühiskodu leidub aga Saksamaal Essenis: ühte majja kolisid nii noored üksikemad kui vanemad üksikud naised. Võitnud on sellest suurest ühiskodust kõik - noored leiavad põnnidele hoidja ning saavad vanematelt kogemusi, vanemad ei tunne end kõrvalejäetuna ja teavad, et neid vajatakse, vahendab RTL.

Eri generatsioone ühendavad leibkonnad jäävad Saksamaal üha harvemaks: kui aastal 1995 leidus leibkondi, kus üheskoos elasid nii lapsed, vanemad kui ka vanavanemad, veel 351 000, siis mullu vaid 209 000. Samas eelistatakse siiski üksteisele piisavalt lähedal elada ja vanemad ning vanavanemad on kas samas linnas või saab neile lihtsalt külla sõita.

Vaata videot vahvatest majakaaslastest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles