Ema leidis laste kodutöödesse kaasamiseks üsna äärmusliku nipi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segamini tuba.
Segamini tuba. Foto: www.flickr.com

Kõik, kes üritanud lapsi enda järelt koristama või kodutöödes abistama saada teavad, kui lootusetu ülesanne see teinekord on. Üks ema aga leidis murele enda jaoks suurepärase lahenduse.

Nimelt kasutab pereterapeudist kolme lapse ema Lisa Machenberg oma laste peal hüpnoosi, et nad teeksid ära toimetused, mida kodus teha vaja.

Naine esines hiljuti oma kummaliste lapsekasvatusvõtetega saates "This Morning", kus kinnitas, et tema meelest on hüpnoos laste kasvatamisel suureks abimeheks: see paneb neid kodutöödes abistama, koolitükke ära tegema ja paremini käituma. Oma tänaseks 19aastaste kaksikutest poegade peal olevat ta hüpnoosi kasutanud nende 11. elukuust alates.

Naine ise on oma nipiga äärmiselt rahul kinnitades, et tänaseks kasutavad ka tema lapsed hüpnoosi edukalt teiste peal. "See on rahulik viis saamaks lapsed käituma sedasi nagu normid nõuavad," räägib Lisa. 

Palju leidub siiski kriitikuid, kellele tundub võõras mõte lapsed oma tahtmise saamiseks hüpnoosi viia. Skeptikute peamine sõnum on, et hüpnoosi kasutamine on äärmuslik meetod ja tekitab küsimusi, kas vanem ei saa üldlevinud kasvatusmeetoditega oma lapsest jagu, et millegi nii radikaalse poole pöörduma peab. 

Kriitikast hoolimata annab Lisa  USAs koolitusi, kus õpetab vanemaid oma lapsi hüpnoosiga kontrollima. 

Kas sina kasutaksid oma lapse kasvatamiseks midagi nii äärmuslikku?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles