Viis eset, mida su koju tegelikult üldse vaja ei ole

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodune kola väsitab - loobu sellest.
Kodune kola väsitab - loobu sellest. Foto: www.flickr.com

Kui tunned, et kodu sind viimasel ajal pigem väsitab, tasuks üle vaadata, ega seal leidu tarbetuid esemeid, mis kodule midagi juurde ei anna, vaid selle pigem ahistavaks muudavad.

Mõned esemed, mille koju muretsemine võis esialgu tunduda hea ideena, hakkavad pikapeale tüütama või suisa närvidele käima. Alljärgnevad viis asja võid südame rahuga kodust välja visata, sest sa ei tunne neist kunagi puudust. 

WC-vaibad ja tualetipoti katted

Ikka need karvased vaibakesed poti ees ja peal. Vähe sellest, et need on täiesti tarbetud, on nad ka äärmiselt ebahügieenilised ja nende  puhastamine tähendab lihtsalt üht täiesti tarbetut lisakohustust. 

Palju pildiraame

Palju odavamapoolseid ja juhuslikult paigutatud pildiraame üle maja ei mõju kuidagi hästi ega hubaselt, vaid jätavad elamisest lohaka ja räpaka mulje. Mõistagi on perepildid armsad ja olulised, aga neid saab koju paigutada ka nii, et ilus on vaadata. 

Piinlikud kardinad

Kui su koduaknaid katavad endiselt 20 aastat tagasi ette riputatud kardinad, siis võiksid tõsiselt mõelda nende väljavahetamisele. Tegelikult võiksid mõelda, kas su aknad üldse kardinaid vajavad: paljudele tubadele passivad palju paremini rulood. 

Floristivaasid

Odavad klaasvaasid, mis elu jooksul kogunenud ja igaks juhuks seisavad, sest äkki läheb neid kunagi vaja. Kui tihti sul tegelikult kodus sellist kogust lõikelilli on, et kõiki neid vaja läheks? Tõenäoliselt mitte kunagi. Jäta majapidamisse mõned ilusad, tõeliselt efektsed vaasid, ja loobu ülejäänutest. 

Seaded kunstlilledest

Ausalt öeldes näeb iga kodu parem välja ilma igasuguste lilledeta kui kunstlilledega kaunistatult, olgu need viimased kui kallid ja loomutruud tahes. Kasvata selle asemel toataimi, näeb palju kenam välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles