Seitse asja, mida hea feng shui hoidmise nimel kodus teha ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba.
Vannituba. Foto: www.flickr.com

Kui tahad, et su kodu oleks õnnis, harmooniline ja feng shui põhimõtete järgi tasakaalus, püüa vältida neid seitset suurt apsakat.

Üksteise vastas asuvad välisuksed

Kodus ei tohiks kunagi kaks välisust teineteise vastas asuda. Selline paigutus viib igasuguse energia minema, see voolab lihtsalt ühest uksest sisse ja teisest kohe jälle välja. 

Trepp kodus välisukse juures

Välisuksest sisenev hea energia liigub sedasi kohe trepist üles või alla, jättes põhikorruse oma puudutusest täiesti ilma. 

Vannituba välisukse juures

Vannituba on heale energiale võimalus sinu kodust minekut teha. Kui vannituba on otse peasissepääsu vastas, leiab välisuksest sisenev energia kiiresti tee vannituppa ja kaob kodust sootuks, selle asemel, et sinna ringlema jääda ja kodu õnnega täita.

Trepp kui elamise keskne osa

Kui kogu teie ühe korruse elu käib ümber teisele või alumisele korrusele viiva trepi, olete silmitsi paraja probleemiga. Hea energia peaks saama ühele korrusele püsima jääda, aga kui trepp on kodu keskne osa, liigub see sedamööda kogu aeg ära.

Vannituba kui kodu keskpaik

Moodsates disainkorterites võib leida planeeringuid, kus poolläbipaistvate seintega vannituba on kodu keskmeks ja kogu elu käib ümber selle. Feng shui seisukohast on tegu kehva lahendusega. Kuna kodu keskne osa on see koht, kus ülejäänud eluruumid oma hea energia saavad, peaks see olema helge, valge ja avatud, mida vannituba tihtipeale ei ole.

Garaažipealne magamistuba

Paljud kodulaiendajad leiavad olevat suurepärase lahenduse ehitada üks magamistuba garaažipealsele. Feng shui spetsialistid seda lahendust heaks ei kiida. Garaaži ja sealt välja liigutakse väga palju, seal ringleb närviline energia, mis liigub ka üles magamisruumidesse. Ärev meeleolu on aga viimane, mida sa oma magamistuppa soovid.

Pikad kitsad koridorid

Pikas kitsas koridoris energia seisab ega liigu kusagile poole, mis pole feng shui seisukohast jälle sugugi hea lahendus. Võimalusel tasuks selliseid planeeringuid eluruumides vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles