Raha napib? Vaata, milliseid kodus leiduvaid esemeid alati edukalt müüa õnnestub

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahvliküpsetaja
Vahvliküpsetaja Foto: osta.ee

Suvepuhkuse või remondi rahastamiseks on hea variant müüa maha midagi, mis kodus üleliigseks osutunud. Mis aga oleks kindla peale minek, mida inimesed igal juhul ostaksid?

Osta.ee oksjonikeskonna esindaja Kadri Raig ütleb, et tõepoolest on esemeid, mille müüjaid enamasti edu saadab. 

Kindlasti tasub panna müüki järgmised esemed: 

Survepesur. Kasutatud survepesuritest leiavad Osta.ee kaudu uue omaniku umbes 80 protsenti, kusjuures kasutatute keskmine hind on 37,65 eurot ning uute hind 45 eurot.

Vahvliküpsetaja. Kui kodus leidub nõukogudeaegne vahvliküpsetaja, millega ise midagi pihta hakata ei soovi, siis selle keskmiseks hinnaks võib oodata umbes 40 €, aga väga korralikud eksemplarid lähevad kaubaks ka kuni 100 euroga.

Parkett. Pisut üllatavalt leiab suure tõenäosusega omaniku ka kasutatud parkett - 77 protsenti kasutatud parketi oksjonitest lõppeb edukalt. Seega, kui plaanis kodus põrandat vahetada, siis võib vana eest vabalt mõnisada eurot saada.

Tööriistadest on mõistlik oksjonile panna kindlasti akutrell, mootorsaag, murniiduk ning murutraktor ja tööriistabrändidest pakuvad ostjatele suurt huvi Makita ja Bosch.

Koduseid serviisivarusid üle vaadates tasub kindlasti uurida, ega mõni ese Langebrauni, Villeroy & Bochi või Iittala kaubamärke ei kanna – nende brändide teatud nõud on kollektsionääride seas väga hinnas.   

Kogenud internetimüüja Mirjam ütleb, et kodus üleliigseks jäänud esemed tasub kindlasti rahaks teha. Oma majapidamisest on ta edukalt maha müünud kõike, alates vanadest nugadest-kahvlitest ja lõpetades diivaniga. «Alati ei teeni muidugi mingeid hiigelsummasid, aga paljud esemed, mida olen müünud, on sellised, mille puhul ma tegelikult ise ei oskagi hinda määrata. Panen kümnesendise alghinnaga müüki ja on olnud juhuseid, kus lõpuks saan asjade eest rohkem, kui need uuena maksnud on,» räägib ta. 
Hinnalisemad esemed, millest alla mingi summa kindlasti loobuda ei taha, paneb ta kas müüki või piirhinnaga oksjonile. 

Millised on sinu internetis ostmise või müümise kogemused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles