Koristajad pihivad: kõige räpasemad kodud, mida kunagi nähtud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannitoa koristamine.
Vannitoa koristamine. Foto: www.flickr.com

Ühes veebikeskkonnas  räägivad koristajad anonüümselt ja ausalt, millised on nende kõige kohutavamad koristamiskogemused.

Kui pelgad endale koristajat  võtta hirmust, et sinu kodu korratuse aste teda jalust rabab, siis suure tõenäosusega muretsed ilmaasjata. Veebikeskkonna Reddit koristajaametit pidavad või kunagi pidanud kasutajad on sinna üles riputanud oma kõige kohutavamad  tööalased kogemused: kui sinu kodu nendega võrreldav pole, ei ole sul ilmselt põdemiseks põhjust.

Nii näiteks kirjeldab üks koristajana töötav naine, kuidas tema enda vend palkas ta  koristama oma maja. Selle seisukord rabas teda jalust: köögist leidis ta hallitavat ja limaseks tõmbunud toitu, magamistoa kappidest ja kummutisahtlitest surnud hiiri, elutoast teadmata päritolu väljaheiteid. Põrandaid katsid riidehunnikud, ühe  toa nurgas asunud kuhjast tulid päevavalgele vaglad.

Teine meenutab, kuidas  koristas maja, mis esialgu pidi ühe tööpäevaga tehtud saama, aga lõpuks pärast kolme tööpäeva enam-vähem talutavasse seisukorda sai. Toapõrandatel vedelesid kasutatud mähkmed ja loomade väljaheited. Laste voodite madratsid olid pissised, seal vedeles toidujäätmeid. Majas elasid prussakad. 

Kolmas ütleb, et kõige kohutavam on koristada puhkemajasid: kui inimesed võtavad pinna rendile pidutsemiseks, jääb see neist maha tõenäoliselt kohutaivamas võimalikus seisus, sest napsised ja pohmellis inimesed ei kontrolli üldse, mida nad korda saadavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles