Galerii: imekauni välimusega majad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantiline rootsipunane maamaja.
Romantiline rootsipunane maamaja. Foto: Vida Press

Maja välisilme on esimene, mis külalisele silma jääb.

Seepärast on väga oluline, et hoolitseksid maja välisilme eest: et esimesena ei tervitaks majja saabujat katkised aknad-uksed ja mahakooruv värv või praod seintes, et sissesõiduteed-trepid oleksid korras ja valgustatud.

Maja võib võluvaks muuta väga erinev välisilme: on kindlasti inimesi, kes eelistavad torne ja sambaid, teised hindavad väärikat telliskivihoonet või armuvad rootsipunasesse majakesse, mis oleks justkui mõnest Lindgreni jutust välja karanud.

Vaata võluvate majade galeriid siit.

Plaanid maja müüa? Siis hoolitse, et järgmised asjad oleksid tehtud:

1. Vaata objekti kõigepealt ostja pilguga

Kas sina ise armuksid sellesse esmapilgul, kui oleksid võõras? Kui ei, siis mida muudaksid?

2. Esmamuljet saab jätta vaid üks kord

Seepärast peab esmamulje majast või korterist olema suurepärane: see algab sissesõiduteest, välisuksest, trepikojast ja esikust.

3. Koristamine on oluline

Koristatud kodu mõjub suurema ja kaunimana ka ostjale, mistap korrasta elamist enne ostjate tulekut.

4. Unarusse jäetud ja koristamata aed – ei mingil juhul!

Majaostjale võib just see saatuslikuks saada: keegi ei viitsi sinu tagaaeda kuhjatud iganenud mööbli ja kõrge umbrohuga rinda pista. Tee aed korda, korrasta ka trepiastmed jms.

5. Katsu teha pisemaid värviparandusi

Mahakooruv värv võib olla majaostjale põhjus ümberpööramiseks. Vaata, milliseid värviparandusi saad enne müüki lasta ära teha.

6. Loobu veidratest värvidest ja kummalistest esemetest

Katsu ostjate tulles loobuda kummalisena paista võivatest esemetest, näiteks sisustusvidinad aias või veidrad värvid elamises. Enamik ostjaid eelistab värvikombinatsioonid ise valida, näkku kargav läikivroosa, erkroheline vms võib nad eemale peletada.

7. Korista ajast ja arust lisandused

Läksid kaabli peale üle juba aastate eest, ometi «ilutsevad» seinal satelliitantenni jäänused? Korista need enne ostjate tulekut ära, et nemad ei peaks sinu iidse satipanniga jamama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles