Need 5 nippi toovad sulle stressivaba unelmate kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus on hea olla.
Kodus on hea olla. Foto: Vida Press

Küll oleks hea, kui kodus oleks sinine taevas, soe päike ja ei ühtegi muret? Ilma me mõjutada ei saa, küll aga saame oma olemisega kodu stressist vabastada.

1. Ära muretse

Soov saada iga hinna eest pildiraamatu-kodu paneb meid muretsema detailide pärast, rääkimata rahakoti luhvtitamisest. Ära murra pead, jäta muretsemine ja lase kodul (ja kodustel) lihtsalt ja vabalt hingata. Vaata, kuidas kodu kujuneb.

2. Võta aega ja ruumi rahuloluks

Tead küll neid hea vaibiga paiku, kuhu tullakse endasse süüvima, end leidma? Sea selline koht oma koju sisse, olgu kasvõi väike nurgake, iseeendaga olemiseks - luba endale iga päev vähemalt pool tundi rahulikku iseenda aega. Usu, see on tehtav ka kõige hektilisema tormlemise juures, rääkimata sellest, et me kõik vajame hädasti kasvõi natukest aega iseendale.

3. Naudi oma kodu

Oled vahel mõelnud, miks mõned inimesed esimesel võimalusel kohe kodunt ei põgene? Sest neil on seal hea, rahulik ja mõnus olla, nii lihtne see ongi. Õpi oma kodu nautima -need on ju ütlemata toredad hetked, mida oma kalliste inimeste või iseendaga kodus veeta saad.

4. Kutsu külalisi

Jagatud rõõm on kahekordne, sestap ära hoia oma koduust  kiivalt lukus, vaid kutsu ikka külla häid sugulasi ja sõpru. See ei tähenda ju ilmtingimata kulukaid pidustusi, vaid lihtsalt mõnusat koosolemist.

5. Loo mälestusi

Ühel hetkel jääb kõigest mälestus: pannkoogid, mida koos emaga pliidi ääres küpsetasite, pallimäng koduõues koos isaga, lõbusad lood, mida armsate inimestega hea toidu kõrvale elutoas räägitud said ja kuumad suudlused, mida kallimaga teie esimeses päris-oma-kodu magamistoas jagasite. Need hetked su kodus on hindamatud, pea neid kalliks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles