Galerii: vaata, missugused uued kortermajad Kadriorgu kaunistama hakkavad (3)

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väärikas Kadriorg saab tänavu ja tuleval suvel juurde uusi kortermaju - millised need välja näevad?

Foto: KV.EE

Kadriorgu uuselamuid toonud arendaja Ragoza OÜ nö. esimene pääsuke on edukalt valminud: Vesivärava 16 krundile kerkinud omapärases 15-ne korteriga kaheosalises elumajas on müümata vaid paar viimast korterit.

Foto: KV.EE

Sama arendaja uus elamuprojekt peaks tuleva aasta suveks kerkima krundile Vesivärava 40, kohe Jaan Poska majamuuseumi kõrvale.Tegemist on arhitektuuribüroo Allan Strus OÜ projekteeritud kolmekordne puitlaudisega viimistletud kivimajaga, kuhu planeeritakse kümme kahe- kuni viietoalist korterit suurusega 59 - 150 m2. Kõikidel korteritel on rõdu või terrass, suuremate viimase korruse korterite juurde kuulub ka katuseterrass.

Foto: KV.EE

 Elamu fassaadid on kujundatud vaoshoitud ning reserveerituna, hoone pastelne värvivalik sobitab selle olemasolevasse keskkonda. «Samuti vihjab hoone eenduvate ja ülakorrustel paviljonilaadsete nurgatornidega ning fassaadimaterjalina dekoratiivset puitu kasutades Kadrioru kui kunagise suvitus- ja supluspiirkonna hoonestuse ajaloolisele tüpoloogiale. Pöörasime suurt tähelepanu detailidele, välisvormidele ning üldkasutatavate pindade sisekujundusele ning kinnistu madal- ja kõrghaljastus on kujundatud koostöös dendroloogiga,» lubatakse projekti tutvustuses.

Endover lubab ehitatada uue ja ainulaadse korterelamu aadressile R.Tobiase 3 - tulevastele elanikele lubatakse väärika ajalooga, ent kaasaegset keskkonda, samuti lummavate vaadetega rõdusid ja terrasse.

Foto: KV.EE

Kadrioru teises servas, Pirita promenaadi juures on valmimas ka Metro Capitali arendatava Tivoli elamurajooni esimene etapp. Tivoli elurajooni esimese etapi käigus valmib kolm elamut - Pikksilma 2/2, Pikksilma 2/1 ja Tuukri 23 - näidiskorterid on igatahes valmis ning kliendipäevad juunis hoogsalt käimas.

Foto: KV.EE

Tivoli krundile peaks uusi maju kerkima aga veelgi: mäletatatavsti ostis Arco Investeeringud AS 2006. aastal Narva mnt 67 ehk Tivoli kinnistu Tallinna linnalt enampakkumisel 251 miljoni krooniga, 2013. aastal müüs Arco Vara kinnistud 7,8 miljoni euro eest International Invest Project OÜ-le. Samal aastal omandas Metro Capital Tivoli projekti esimesed kaks arendusetappi.

Foto: KV.EE

 Tivoli krundist veidi linna poole, Kadrioru piirile peaks aga kerkima veel üks uus elurajoon: tegemist on Uus-Hollandi elurajooniga. Tuukri tänav 1b kinnistule rajatakse kokku 4 kortermaja kokku 250 elamispinnaga. Uus-Hollandi elurajooni on projekteerinud Nord Projekt, hooned valmivad neljas etapis aastatel 2017 - 2019.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles