Eluaseme hinnad kasvasid aastaga 2 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Aia tänaval.
Korter Aia tänaval. Foto: KV.EE

Eluaseme hinnaindeks muutus tänavu esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta neljanda kvartaliga -0,1 protsenti ja võrreldes möödunud aasta esimese kvartaliga 2 protsenti, teatas statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes langesid korterite hinnad -0,2 protsenti ning majade hinnad jäid samale tasemele.

Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga langesid korterite hinnad Tallinnas 1,5 protsenti ning tõusid Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 1,8 protsenti ja ülejäänud Eestis 3,2 protsenti.

2015. aasta I kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 3,1 protsenti ja majade hinnad langenud 0,5 protsenti. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes jäid Tallinna korterite hinnad samale tasemele, kuid hinnad tõusid Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 9,9 protsenti ning ülejäänud Eestis 6,8 protsenti.

Viimati jäi eluaseme hinnaindeksi aastamuutus alla 2 protsendi 2010. aasta I kvartalis, mil see oli -5,5 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles