Omanike muutlik meel jätab kinnisvarahuvilised pika ninaga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kinnisvaraturul ei ole harvad juhtumid, kus maakleri ja huvilise vahel suusõnaline kokkulepe tehinguni ei vii, vaid eluase leiab hoopis teise elaniku.

Eriti tuleb selliste probleemidega rinda pista üüripinna otsijatel, mistõttu on tulemuseks pettunud koduotsija, kuigi ega see kinnisvarabüroode mainelegi au ei tee, vahendab Äripäev.

Property Finderi kinnisvarabüroo kutselise maakleri Maretta Vainumäe sõnul ei ole õiglane taandada selliseid juhtumeid ainult maaklerite ebakompetentsusele – sageli on määravad hoopis korteriomanike isiklikud huvid, sümpaatiad-antipaatiad või sõprussuhted. 

LVM Kinnisvara juhatuse liikme Ingmar Saksingu sõnul on kirjeldatud probleem Eesti kinnisvaraturul tõsine ja sellest tekkiv rahaline kahju märkimisväärne ning põhjuseks on kinnisvaraomanike muutlik meel, vahendajate ebaprofessionaalsus, aga ka juriidiliste reeglite puudumine. 

Seaduste puudumisel reguleerib kinnisvaraturu probleeme Saksingu sõnul osapoolte subjektiivne arusaam, mis on ka tekkinud olukorra peamine probleemide allikas: «Kõik praegused maaklertegevust reguleerivad raamid teevad seda kas riivega või on järgimiseks vabatahtlikud.» 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles