Põhjalik ülevaade: pojeng on palju enamat kui lihtsalt ilus lill

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pojeng.
Pojeng. Foto: www.flickr.com

Praegu on pojengide õitsemise aeg, aga vähesed teavad, et selle lille näol on tegemist palju enama kui lihtsalt ilusa õiega.

Nimelt kasutatakse pojengi ka ravimtaimena ning sellele omistatakse (abielu)õnne toovaid omadusi. See aitab nii füüsiliste kui vaimsete hädade korral, aga sama hästi saab seda kasutada ka kosmeetikas ja toiduvalmistamiseks. 

Pojeng aitab hästi ravida maksa-, neeru-, kesknärvisüsteemi-, mao-, soolehaigusi (sh maohaavad, gastriit, koliit); günekoloogilisi, külmetus- ja närvihaigusi; hüpertooniat ja sellest põhjustatud veresoonte vegetatiivset düstooniat (veresoonte toonusehäirumust); köha, bronhiiti, kopsupõletikku, reumatismi, podagrat, artriiti, tuberkuloosi, langetõbe, neurasteeniat, psühhoose, epilepsiat, unetust, mitmest skleroosi, emaka verejookse, verevalumeid silmades; mao-, maksa- ja emakavähki jt. Kasutakse ka insuldi puhul.

Rohkem infot pojengi imeliste omaduste kohta leiad Sweet Home blogist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles