Aiahoroskoop: vaata, millised taimed su tähemärgile sobivad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevalilled
Päevalilled Foto: SCANPIX

Astroloogid soovitavad tähemärkidele ka sobivaid taimi: vaata, millised taimed sina oma aeda tuua võiks.

Jäär

Foto: PRIIT M

Tormakas Jäär tahab kohe ja kõike, ja nii, et taimed ei nõuaks üleliia kannatust ja tähelepanu. Sinu aeda sobib näiteks tsinnia ehk pruudisõlg: Mehhikost pärit pruudisõlg eelistab toitainerikast vett hästi läbilaskvat pinnast ning kuuma päikest.

Sõnn

Foto: Vello Juurma

Aegamisi sõudvale ja meelelisi mõnusid nautivale Sõnnile sobib sensuaalne ja hästi lõhnav sirel.

Kaksikud

Foto: Vida Press

Kuna naudid intellektuaalseid kontakte, sobivad su aeda näiteks rosmariin ja lavendel, mis aitavad meeled värskena hoida.

Vähk

Foto: Margus Ansu

Hellitamist ja turvalisust ihkava Vähi aeda sobib hästi jasmiin.

Lõvi

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Vitaalne ja energiline Lõvi armastab päikest ja tahab silma paista, mistap on päevalill tema aia staar.

Neitsi

Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

Edasipüüdlikul Neitsil on suur oht end üle töötada, mistap võiks aeda valida taimi, mis aitavad rahulikumalt võtta. Omal kohal su aias on raudürt, päevakübar ja üks parimaid looduslikke rahusteid - palderjan.

Kaalud

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Oled tihti kahevahel, mistap võiks ehk aidata tuntud armastab-ei armasta lill karikakar.

Skorpion

Foto: SCANPIX

Sodiaagi kirglikuim tähemärk peaks oma aeda valima vähemalt sama kirgliku, lopsakate õitega õitseja - näiteks hibiskuse.

Ambur

Foto: Hansaplant

Suursugune Ambur peaks aeda valima endale väärilise taime - näiteks magnoolia. Eestis müüakse nüüd ka talvekülmasid kannatavate magnooliate sorte, kuid kindlasti tuleks magnooliale aias valida päikeseline ja kaitstud kasvukoht.

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Amburi aeda sobib väga hästi ka pojeng: jõukust ja õnne sümboliseeriv pojeng on lausa Hiina rahvuslill, nii et see peaks su aeda rikastama lausa maagilise vibe'iga. Hoolitse selle eest, et su pojengidel oleks piisavalt päikeseküllane kasvukoht ning sügavapõhjalist parasniisket neutraalset või nõrgalt happelist huumus- ja toitaineterikast aiamulda

Kaljukits

Foto: Margus Ansu

Oled võitjaks sündinud ja mis võiks võitjale paremini sobida kui loorber, see väärika ajalooga igihaljas lehtpuu. Muide, loorberit on täiesti võimalik ka Eestis kasvatada, kuid kui see sülle liiga suure väljakutsena tundub, sobib su tähemärgiga ka tüümian.

Veevalaja

Foto: Peeter Kümmel

Oled nii hakkaja tegudeinimene kui ka unistaja: sinu vastuolulise isiksusega peaks hästi sobima kuslapuu. Kuslapuid on mitut eri liiki, kuid kõik nad vajavad kasvamiseks head mulda ning valget ja sooja kasvukohta.

Kalad

Foto: Helen Leppik

Kreatiivsele veemärgile võiks hästi sobida mõni eriline taim - näiteks vesiroos. Kui aga veesilm aias puudub, sobib ka eksootiline tubakataim, mis armastab varjulist, tuulte eest kaitstud, ent päikepaistelist, liivasemat kasvukohta. Samuti sobib su tähemärgiga vesikress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles