Ettevaatust: kastmisvoolik tekitas väikelapsele raske tervisekahjustuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastmisvoolik.
Kastmisvoolik. Foto: www.flickr.com

Väikese lapse ema manitseb kõiki aednikke ettevaatusele: kastmisvoolik tekitas tema väikelapsele raskeid tervisekahjustusi.

Nimelt asus üheksakuuse poisi ema Dominique Woodler nende USA Arizonase osariigi koduaias täitma lapse basseini, kasutades selleks kastmisvoolikut. Vett basseini lastes pritsis ta mänguhoos sellega ka last, arvestamata, et pikalt päikese käes seisnud voolikusse kogunenud vesi on tulikuum, vahendab Country Living.

Poiss sai teise astme põletusi ja 30 protsenti tema kehast on kaetud põletushaavadega. Vesi voolikus oli sel hetkel soojenenud arvatavasti 65 kraadini. Nii kuuma vee juures piisab kümne kuni kolmekümne sekundilisest kokkupuutest veega, et sääraseid põletusi tekitada, ütleb Arizonase päästekomando juht Larry Subervi. 

Põletada saanud poisi ema paneb vanematele üle maailma südamele, et enne, kui kastmisvoolikuga veesõda pidada, laste basseini täita või kas või koduaias taimi kasta, tuleks lasta veel voolikust mõnda aega voolata tagamaks, et see kedagi ega midagi ära ei põleta. Hoiustada tasuks voolikut varjulises kohas, kus päike seda kuumutada ei saa.

Rohkem detaile õnnetuse kohta leiab SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles