Need neli taime toovad su aeda hea feng shui

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pojeng "Henry Bockstoce"
pojeng "Henry Bockstoce" Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Kas pole tore teada, et just praegu õitsevad pojengid pole mitte ainult silmale ilusad vaadata, vaid toovad su aeda ka hea feng shui!

1. Pojeng

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Jõukust ja õnne sümboliseeriv pojeng on lausa Hiina rahvuslill, nii et see peaks su aeda rikastama lausa maagilise vibe'iga. Hoolitse selle eest, et su pojengidel oleks piisavalt päikeseküllane kasvukoht ning sügavapõhjalist parasniisket neutraalset või nõrgalt happelist huumus- ja toitaineterikast aiamulda.

2. Krüsanteem

Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaunid krüsanteemid on Hiina ja Jaapani kultuuris kõrges hinnas - usuti, et just nende õied on elujõu allikaks. Kollased krüsanteemid sümboliseerivad õnne ja optimismi. Krüsanteemid on Eestimaa aedadeski ühed kaunimad sügislilled, mida talvel siiski katta tuleks, kuid paremini tunneks taim end ilmselt kasvuhoones või jahedas ruumis (näiteks verandal).

3. Päevaliilia

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Päevaliiliat peetakse emaarmastuse ja viljakuse sümboliks.

4. Ploom

Foto: Helen

Ploomiõisi peetakse hea õnne, vedamise, aga ka elukevade sümboliks, nii et kelle aias ploomipuu õitseb ja end hästi tunneb, see võib end fortuuna pailapseks pidada. Ka sümboliseerivad ploomiõied hoolimist ja sõprust. Kuidas ploomipuu eest hoolt kanda ja seda lõigata, seda näed Saare Aiandi õppevideost.

Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Ja veel: need, kelle aias kasvavad majesteetlikud männipuud või kelle kodu asub männimetsa veeres, ei peaks sugugi meelt heitma - mändi peetakse tugevuse, julguse ja aususe, aga ka pikaealisuse ja vastupidavuse sümboliks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles