Otsid uut kodu? Vaata, kuhu kanti on tark elamine soetada

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinn Tartus.
Supilinn Tartus. Foto: Postimees

Piirkonnad, mis praegu koduotsijate pilgu alt välja jäävad, sest pole sugugi nii menukad kui nende naaberlinnaosad, sageli alles ootavad oma järge. Koduotsijal tasuks ehk just nende paikade peale mõelda, soovitavad spetsialistid.

Ingmar Saksing LVM Kinnisvarast ja Arco Vara kinnisvaraeksperdid annavad nõu, millisesse linnaosasse tasuks kodu soetada Tallinnas, Tartus ja Pärnus, kui eesmärgiks on osta odavalt võimalusega hiljem, kui piirkond hinda läinud, kallimalt edasi müüa.
«Kui käsitluse keskmesse võtta ainult suuremad linnad ja mitte nende ümber paiknevad vallad, siis täna tasub pilgud kinnisvara ostmisel pöörata kesklinna lähedal asuvatele ja/või keskmisest madalama hinnatasemega piirkondadele,»  ütleb Saksing.

Tartu

Tarvo Tamme, Tartu osakonna juht: «Tartu lähedal on selliseks kiiresti arenevaks ja laienevaks piirkonnaks Ülenurme vald. Piirkonda iseloomustavad põhiliselt eramud ja ridamajad, kuid järjest rohkem arendatakse ka korterelamuid.»
Ingmar Saksing tooks Tartu südamest esile Supilinna, mis on küll juba üsna menukas, aga pole veel võrreldav Kalamajaga Tallinnas, lisaks Jaamamõisa ja Ropka kandi. 

Tallinn

Daniel Chasan, Tallinna osakonna juht: «Tallinnas ja Harjumaal näen perspektiivi Kopli tagumisel osal, kus on planeeritud suuremahuline arendus, mis muudab kogu piirkonda kaasaegsemaks. Lisaks areneb samuti aktiivselt Haabersti linnaosa, kuid momendil selles piirkonnas järsku hinnatõusu näha ei ole.» 
Ingmar Saksing nimetab perspektiivikate piirkondadena Õismäe ja Lasnamäe. «Näiteks Õismäe puhul on kaugus kesklinnast mõistlik (autoga ehk kuni 7 minutit kaugemal, kui Mustamäe), hinnad keskmisest Tallinna ruutmeetrihinnast ligi viiendiku võrra soodsamad ja uuel aastal valmiv uus Haabersti liiklussõlm lahendab ka siiani pudelikaelaks oleva kitsaskoha. Või näiteks Lasnamäe, mis on täna teistest Eesti piirkondadest Tallinna kolivatele peredel praktiliselt ainus hinna poolest kättesaadav valik, sest müües väikelinnas korteri õnnestub selle müügihinnast tasuda vaid Lasnamäel asuva korteri omafinantseering,» selgitab ta.

Pärnu

Diana Nõmme, Pärnu osakonna juht: «Pärnus on perspektiivseks piirkonnaks Pärnu jõeäärne piirkond alates kesklinnast niinimetatud Liiva linnaosani. Märksõnadeks südalinna naabrus, rahulik piirkond ning vaated jõele.»
Ingmar Saksing toob eriti esile Pärnu jõe vasakkalda, mida veel paarkümmend aastat tagasi kasutasid tootmiskombinaadid, elukeskkond polnud turvaline  ning seal paiknes vangla. «Kuid tänaseks on praktiliselt kõik tootmised oma tegevuse lõpetanud või lõpetamas, vangla likvideeritud ja jõeäärne saanud uue terviseraja,» räägib Saksing. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles