4 nippi, mis aitavad sättida kodu nii, et see tegelikult ka korras püsiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine ja kodus korra loomine on seotud, kuid mitte üks ja seesama.
Koristamine ja kodus korra loomine on seotud, kuid mitte üks ja seesama. Foto: SCANPIX

Tihti aetakse segamini kaks mõistet: kodu koristamine ja korra loomine. Viimane tähendab asjade läbimõeldult oma kohale panekut, esimene neist lahtisaamist, kirjutab Houzz.

Ent koristamine on korraloomisega vahetult seotud küll: enne, kui kodus korda looma asud, pead asjad kriitilise pilguga üle vaatama: mida ei vaja, anna ära, müü maha või viska minema. Kuid siingi tuleb enda vastu aus olla: kui ka kõik su ümber jutustavad, et vähem on rohkem, sulle aga tegelikult meeldib, kui on palju asju, siis ole enda vastu aus ja jää enda ning oma asjade juurde.

Korraloomise nipid:

1. Alusta paigast, mis sind kõige enam mõjutab

Korra loomisega alusta paigast, mis sind kodus kõige enam mõjutab, kus kõige enam viibida armastad. Korista see ära ja siis asu juba läbimõeldult korda looma.

2. Sarnane käib kokku sarnasega

Paberid ühe kohta, tassid teise: oluline on, et üht liiki asjad oleks hoiustatud koos.

3. Sobiv koht vastavalt asja olemusele

Kui sätid näiteks kõik kingad suurde kasti, pead iga kord, kui midagi tarvis, hakkama seal sobrama: lihtsam on hoiustada neid riiulil. Otsi igale asjale selle olemust arvestades sobiv koht: näiteks lipsudele-sallidele on olemas eraldi pisikeste vahedega sahtlisisud, mida saab ka päris tavalisse lahtlisse lisada.

4. Kastid, karbid ja konteinerid

Kõige lihtsam on paigutada lahtisi asju kastidesse-karpidesse, ent hoolitse selle eest, et teaksid, mis seal on: hoiukast olgu kas läbipaistev või sildistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles