Majaomanikud nõuavad grillimise keelustamist (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grill.
Grill. Foto: www.flickr.com

Pidevast grillihaisust tüdinud jõuka piirkonna majaomanikud nõuavad, et linn nende naabruses grillimise keelustaks. 

Londoni hiiglasliku Highbury Fieldsi pargi naabruses elavad majaomanikud nõuavad, et linn pargis grillimise keelustaks, sest nad on tüdinud pideva grillihaisu sees elamisest, vahendab Daily Mail. 

Kohaliku omavalitsuse poole pöördunud ja enda algatuse toetuseks allkirju koguvad majaomanikud võivad ka oma tahtmise saada, sest Highbury Field on ses osas haruldane erand: teistes Londoni parkides ongi grillimine keelatud.

Elanike peamine argument on, et grillimiseks kasutatakse enamasti ühekordseid grille, mis paiskavad õhku toksiine. Kuna eramutes elab palju lapsi, on majaomanikud oma järelkasvu tervise pärast mures. 

Samuti rõhutavad elanikud oma pöördumises, et ühekordsed grillid rikuvad muru, tekitavad rohkelt prügi, meelitavad kohale rotte ja tuvisid. Vähemtähtis pole ka fakt, et tuletõrjet kutsutakse antud parki üsna sageli: tihti väljub grillimine kontrolli alt ja tekitab pisemat sorti tulekahju. 

Kuid leidub ka vastaseid: Islingtoni linnaosa keskkonnaspetsialist Claudia Webbe ütleb, et enamikul selle piirkonna elanikest pole isiklikku aeda ja neile on selline grillimisvõimalus kulda väärt. Samuti kinnitab ta, et terviseargument pole kuigi veenev, sest kui ühekordsed grillid arvestatavalt tervist kahjustaks, poleks need poodides vabalt saadaval. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles