Maja ümberehituse käigus tuli ilmsiks kohutav leid (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Francisco's saab uue kirstu 145 aastat tagasi surnud umbes kolmeaastane laps, kelle surnukeha leiti elumaja ehitustööde käigus.
San Francisco's saab uue kirstu 145 aastat tagasi surnud umbes kolmeaastane laps, kelle surnukeha leiti elumaja ehitustööde käigus. Foto: Vida Press

Ühe San Francisco elamu omanikud ei võinud aimatagi, et nende garaaži vundamendi alt tuleb ilmsiks jahmatav leid: selle alla oli maetud umbes kolmeaastane laps.

Ingelliku väljanägemisega valges kleidis maetud pisitüdruku surnukeha oli metallkirstus hästi säilinud, tema juustesse ja rinnale oli asetatud lavendlioksi, vahendas San Francisco Cronicle. Arvatavasti oli tüdrukuke surnud umbes 145 aastat tagasi ja maetud toona seal asunud Odd Fellowsi kalmistule. Hiljem viidi kalmistu teise kohta ja surnud maeti ümber, kuid ilmselt jäi väikelapse kirst kuidagi tähelepanuta.

Kuigi surnud tüdrukukese kohta andmed puuduvad, ootab ees ümbermatmine: tinglikult Mirandaks nimetatu saab uue kirstu ning maetakse Greenlawn Memorial Parki kalmistule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles