Suvine elu: vii kontor aeda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks mitte mõnuleda suvises kodukontoris terrassil, aiamajas või aias? Võimalusi on mitmeid!

Foto: Fiskars

Näiteks Fiskars ja BAUHAUSi koostöös loodud terrassiaed «Aiakontor» Tallinna Lillefestivalil on spetsiaalselt mõeldud inimestele, kes soovivad veeta suvisel ajal rohkem aega kontorist väljas, kuid siiski saada ka oma töö tehtud. «Tänapäeva tehniliste võimaluste juures ei pea tööd tegema tingimata nelja seina vahel, seetõttu otsustasime oma Lillefestivali aia kõikidele külastajatele avada ning pakkuda neile päriselt võimalust kesklinnas aias töötamiseks,» rääkis aia- ja köögitarvete tootja Fiskarsi esindaja Virge Teets ajalehele Pealinn.

Foto: Fiskars

«Hubases ja rohelises aiakontoris on loodud kõik võimalused nii töötamiseks kui ka lõunapausi ajal lõõgastumiseks. Kokku on aias neli «töökohta», kus saab mugavalt nii lugeda, koosolekut pidada kui ka sülearvutiga töötada. Laua kohal on varikatus, mis kaitseb nii ereda päikesevalguse kui ka vihmasabina eest ning puhkenurka on euroalustest ehitatud praktiline istumisalus koos kohvilauaga,» tutvustas BAUHAUSi Tallinna Kaubamaja juhataja Priit Jamnes väljaandele aia sisustusest.

Kui aga päris õues tööd teha ei taha, võid varjualuseks võtta vana aida, kuuri või garaaži - vaata ägedat garaaži kujundatud õuekontorit siit. Ideid õuekontori loomiseks võid vaadata ka siit.

Muidugi on alati võimalik õuekontoriks tuua tagahoovi eraldi minimaja. Näiteks Eesti firma Greencube õue-minikontor näeb välja nii:

Foto: AFP / Scanpix

Õuekontori meelespea:

1. Päikese- ja vihmavari

Õues töötamisel pead vaatama, et päike töötegemist segama ei hakkaks ja sa näiteks arvutiekraani korralikult ei näe. Samuti on hea peavari juhuks, kui peaks saabuma äkiline vihmasabin.

2. Töötegemiseks vajalikud asjad

Kui õuekontor pole ainult korraks arvutiga terrassile kolimine, võid kaaluda korraliku töölaua ja tooli, samuti kontoriks vajalike panipaikade soetamist. Samuti kui vajad netiühendust, kontrolli, et see ka tagahoovis korralikult töötaks.

3. Hoia töö ja meelelahutus lahus

Kui õuekontor on sinu jaoks töötegemise koht ja pere samal ajal sealsamas lõbutseda-mängida tahab, on raske töötegemisele keskenduda. Sestap jaga aed tsoonideks ning sea kodukontor paika, kus saaksid rahulikult keskenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles