Kadriorg köidab koduotsijat üha enam

, Tallinna piirkonna Kesk- ja vanalinna vanemmaakler, Arco Vara
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arco Vara

Kadrioru tänavapilt on viimastel aastatel tänu omanäolistele uusarendustele ja ajalooliste majade renoveerimisele jõudsalt nägusamaks muutunud, kirjutab Arco Vara vanemmaakler Tiina Steinberg.

Ajalooline linnaosa on oma ainulaadse miljööga meelitanud läbi aegade elamispinda otsima jõukamaid linnakodanikke, kes hindavad kesklinna lähedust, kuid samas rohelist ja rahulikku keskkonda. Tänapäeval mängivad uue kodu ostja jaoks kindlasti suurt rolli ka asumis paiknevad kultuuriobjektid ning piirkonna keskmisest kõrgem maine, mistõttu on sealne kinnisvara üks pealinna kalleimaid.

Ometigi pole Kadriorgu korterit osta alati lihtne, sest lisaks päris kodu ostjaile hindavad kaunist piirkonda ka kinnisvarainvestorid, kelle arvates on rahapaigutus linaossa väärt investeering.

Investorid soovivad üldiselt omandada väiksemaid, aga hea üüritootlusega kortereid.

Koduostjad tahavad omale Kadriorust tavaliselt leida avaramaid elamispindu, mis võivad asuda nii kivi- kui ka puitmajades. Viimaseid eelistavad rohkem nooremad inimesed, kas siis hinna või elukeskkonna eelistuste tõttu.

Korteripõuda leevendavad uusarendused

Kes on kord juba Kadriorgu kodu soetanud, see jääb sinna elama pikemaks ajaks ja seetõttu ei muutu sealsete korterite omanikud kuigi sageli. See tingib omakorda väikese elamispinna defitsiidi, mida aitavad leevendada renoveeritud vanad või päris uued kortermajad.

Näiteks Terase 16 on ümbruskonda hästi sobiv eksklusiivne kortermaja Kadrioru asumi piiril. Ümberkaudne ala on tihedalt asustatud erinevasse ajajärku ja stiili kuuluvate hoonetega. Viieminutilise jalutuskäigu kaugusele jäävad kesklinna kaubandus- ja äripinnad ning Tallinna armastatuim puhkeala Kadrioru park koos mitmete muuseumide ja kohvikutega.

Korterid sobivad hästi miljööväärtuslikku linnaruumi hindavale inimesele, kellele on samas väga olulised ka mugavused, mida pakub kesklinna lähedus. 

Arhitektide Janno Põldme ja Dimitri Pisarenko projekteeritud elumaja esimene ja teine korrus moodustavad visuaalselt justkui ühe terviku. Valged krohvitud seinaosad vahelduvad keraamilise tellisega kaetud seinapindadega. Kuues korrus on sopiliste tagasiastetega, moodustades erikujulisi katuseterrasse. Aknad siseruumides algavad põrandapinnalt ja ulatuvad laeni.

Fr. R. Faehlmanni tänava korterelamu fassaad on liigendatud nappide eri nurkade all tehtud sisselõigetega, millesse on ülakorruste osas asetatud kitsad rõdud. Ehitise keskosas paikneb trepikoda ning asetseb lift, mis kuuenda korruse osas väljub otse korterisse.

Hoones on kasutatud nüüdisaegseid tehnilisi lahendusi, paigaldatud hea helipidavusega aknad ning korteripõhised ventilatsioonisüsteemid, mis tagavad eluruumides madala mürataseme ning eeskujuliku energiatõhususe. Kõikides korterites on vesipõrandaküte, arvutuslik hoone energiaklass on C.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles