Galerii: Eesti naise imeliste vaadetega romantiline aed Suurbritannias

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik briti sarjade austajad teavad, kui kauneid aedu sealkandis leidub. Ühe Eesti naise jaoks on säärane inglise aed aga osa igapäevaelust. 

Liina Nutman ja tema kaasa, kaks koera ning viis tuhkrut elavad möödunud aasta septembrist Suurbritannias Lõuna-Walesis Clydachi külas. Külake asub Brecon Beaconsi mäestiku rahvuspargi alal, nii et loodus on seal niisamagi imeline, kuid veel imelisem on nende koduaed.

Maja, mille omanikeks abielupaar eelmisel sügisel sai, on vana. Kui vana täpselt, pole teada, kuid esimesed müügidokumendid pärinevad 1821. aastast. Praegu on paaril käsil restaureerimis- ja remonditööd nii toas kui aias ja teha on palju. «Praegune aed on suures osas kujundatud seitsmekümnendatel ja iga järgmine elanik on seda oma nägemuse järgi täiendanud. Kahjuks aga viimased elanikud enne meid ei hoolitsenud aia eest piisavalt ning lasid selle nelja aasta jooksul üle kasvada. Paljud taimed hävisid,» räägib Liina. 

Aia korrastamist võtab ta tasa ja targu: tänavu tutvuvad nad kõigega, mis seal täpsemalt kasvab, ja hoiavad umbrohu vohamisel piiri peal, suured ümberkorraldused jäävad tulevikku.

Tulevikus plaanib abielupaar kasvatada loomi ja enda tarbeks köögivilju, nii et kindlasti ei piirduta vaid iluaiaga.

«Maja nimi on Nirvana ning võin öleda, et on tõesti täiesti kohane, kuna oleme kõigist kaugel omaette mäe otsas, kust on imelised vaated üle mägede ning metsikut loodust, loomi ja linde on võrratult palju. Kuna meil on väga stressirohke töö linnas, siis õhtul koju tulles ununeb kõik. Meie väike paradiis!» õhkab Liina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles