Koduse baarikapi ABC: milline peaks olema ja mida sisaldama kodune baarikapp?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduse baarikapi ABC 2
Koduse baarikapi ABC 2 Foto: Promopilt

Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov kirjutab, milline peaks olema ja mida sisaldama kodune baarikapp.

Baarikapi all mõtleme me tegelikult kodust kokteilibaari, mis loob lisaväärtust kogu sisekujundusele. Kui külalised tulevad, siis oleme harjunud pakkuma neile kõige paremaid sööke, õhkkonda, muusikat jne. Sama reegel peaks kehtima ka pakutavate jookidega.

Mis võiks olla koduses baarikapis?

Õlu, vein, siider – kindlasti. Aga eeskujulik baarikapp peaks sisaldama samuti baasalkohole, millest saab lugematul hulgal kokteile valmis meisterdada: viin, džinn, viski, rumm, grappa, tekiila, konjak, brändi ja bitterid. Lisaks võiks seal leiduda ehk ka midagi eksootilisemat: sake, geneveri või mezcali, kindlasti ka mõni tuntud liköör ja paar kvaliteetset vermutit.

Foto: Promopilt

Meisterda baarikapp ise

Kui sisu on varutud, tuleb mõelda ka sellele, kuhu alkohol paigutada ning kuidas seda presenteerida. Kõige lihtsam on panna pudelid kappi ning baarikapp ongi valmis. Kuid samas, võib välja mõelda ka midagi huvitavat ja erilist. Usun, et tänapäeval on paljudel kodus LCD-televiisor ning elutoas on ruumi ka ühele klassikalisele kineskooptelerile. Baar peab olema ahvatlev, kunstiteos, isegi kui see on lihtne kodubaar. Internetist leiab sadu erinevaid ideid, mida teostada on lihtne ja taskukohane.

Foto: Promopilt

Kvaliteetsed tarvikud

Kui baarikapp on valmis, siis tuleks sammud seada poodi, mis on orienteeritud restoranidele ja baaridele – sealt saab vajaminevad baaritarvikud oluliselt parema hinna ja kvaliteediga, kui mõnest supermarketist. Ühes endast lugupidavas baarikapis peaksid kindlasti olema: šeiker, terav nuga, lõikelaud, baarilusikas, korgitser, jääkühvel, jäänõu, strainer (baarisõel), väike sõel, tangid, uhmer ja mensuur. Baaritehnikale spetsialiseerunud poes peaks nende tarvikute eelarve jääma 100 euro piiresse. Nendest kauplustest tuleks osta ka erinevad klaasid, millest kokteile serveerida. Lisaks tuleks varuda jääd ning kui on tulemas kokteilipidu 10 inimesega, võiks jääd olla ca 15 kg.

Foto: Promopilt

Baarikappi ka karastusjoogid

Kui baarikapp on sisustatud, väliselt atraktiivne ning tarvikud varutud, tuleb mõelda ka karastusjookidele, millega kokteile pikendada. Tihtilugu määrab pikendaja kokteili kvaliteedi. Näiteks, kui võtame klassikalise kokteili Kruvikeeraja ehk viin apelsinimahlaga. Kas kasutada paki- või värskelt pressitud mahla? Soovitan kasutada nii palju värskeid lisandeid kui vähegi võimalik. Fakt on see, et Kruvikeerajal ja Kruvikeerajal on vahe. Karastusjookide puhul ei soovitata kasutada suuri pudeleid ja pakendeid, sest pideva lahti-kinni keeramise käigus kaotab pikendusjook oluliselt süsihappegaasi ning muudab tuntavalt kokteili maitest ja olemust.

Foto: Promopilt

Ja viimaseks, kokteili valmistamisel soovitan kasutada värskeid komponente: värsked marjad, puuviljad, ürdid ja aedviljad – need on osa hea kokteili eduvalemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles