Oluline oskus, mis aitab su kodu korras hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui majapidamisest ülevaade olemas, on kerge seda korras hoida.
Kui majapidamisest ülevaade olemas, on kerge seda korras hoida. Foto: SCANPIX

Iga pere majapidamises leidub umbes 10 000 asja ja kogu majapidamise korrashoid kipub vahel meeleheitele viima.

Kuid kujutage nüüd ette suure ettevõtte ladu, kus leidub kümme tuhat asja. Mis on kõige olulisem? Saada asjadest ülevaade ehk teha inventuur.

Selles pole midagi imelikku, kui pead majapidamisraamatut: endisaegsed perenaised märkisid kõik majapidamisega seonduva sulepeaga paberile, tänapäeva digimaailmas leidub selleks märksa lihtsamaid vahendeid. Paljud viivad koduse inventuuri läbi Exceli tabelis - nii saad üles märkida, palju ja mida su kodumajapidamises leidub, millal miski ostetud sai jne. Saad sinna märkida ka tootekoodi, vajadusel ka garantiitingimused ja  paranduse teostaja jne.

Seesama märkmik aitab sul näiteks detaile vaadata, kui mõni ese vajaks remonti või väljavahetamist. Samuti ei osta sa mõttetult topeltkraami, kuna saad oma nimekirjast asjade olemasolu vaadata. Näidislisti näed siit.

Kodu kohta tasub pidada ka korrashoiupäevikut: millal toimus remont või mõne detaili vahetus, mida parandati, palju maksis. Selles pole midagi häbenemisväärset, kui majapidamist korras pead - endal on lihtsam elada ja teiste elu teed samuti kergemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles