Ihkad must-valget magamistuba? Neli olulist asja, mida arvestada

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Banderase klaasist häärber.
Antonio Banderase klaasist häärber. Foto: Vida Press

Monokroomsust soosiv skandinaavia stiil teeb Eestis tohutut võidukäiku, ent kuigi mustvalge kontrast võib tunduda ajatult kaunis, tuleks magamistoa kujundamisel paari asjaga arvestada.

1. Lisa kolmas aktsentvärv

Mustvalge kontrast pääseb paremini mõjule, kui lisad ruumi veel kolmanda, aktsentvärvi näiteks patjade või vaipade näol. Akromaatilised värvid – must, valge ja hall – on heaks taustaks pea kõikidele värvidele.

2. Peida silma eest

Magamajäämist mustvalge kontrast just eriti ei soosi, mistap kasuta seda pigem patjades, voodipeatsis või selle taga asuval seinal.

3. Pigem ühevärviline kui muster

Kuigi geomeetrilised mustrid on hooajal suur hitt, soovitavad sisekujundajad kontrasti loomisel pigem ühevärvilisi aksessuaare.

4. Erinevad varjundid

Valgel on mitu erinevat varjundit, samuti mustal - mängi sellega värvivalikul! «Olulised on ka ümbritsevad esemed ja värvitoonid. Toon tundub seinas tumedam siis, kui ta on taustaks heledatele esemetele, hele aga siis, kui selle kõrval on tumedad mööblitükid,» selgitab Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre.

«Ükski värv ei ole kunagi iseseisvalt, teda mõjutavad alati erinevates toonides naabrid, aga ka valgus ja ruumi suurus. Kaks kõrvuti pandud tooni erinevad alati millegi poolest. Samuti tasub meeles pidada, et toone kõrvutades nende erinevused alati võimenduvad,» räägib Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre. «Erinevus ehk kontrast tekib heleda ja tumeda, ereda ja tuhmi, sooja ja külma värvi vahel. Liiga väike või liiga suur kontrast ei ole harmooniline,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles