Kaheksa asja, millele sisekujundaja oma kodus raha ei raiskaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toolikatetele ei maksaks raha raisata.
Toolikatetele ei maksaks raha raisata. Foto: SCANPIX

Kodu ümberkujundamine tundub väga ahvatlev, ent on asju, millele sisekujundajad oma kodus küll raha ei raiskaks.

1. Eriti trendikad, kummalist värvi ja kallid kujunduselemendid

Sirelililla diivan võib praegu küll moes olla, ent järgmisel hooajal enam mitte: kui see maksab tuhandeid eurosid, oleks ju kahju kohe loobuda ja nii jääbki moest läinud asi tuppa vedelema. Pigem eelista ajatult stiilset klassikat ja käi trendidega kaasas väiksemaid sisustuselemente kasutades: lambid, vaibad, padjad jms.

2. Beebile oma tuba

Beebi ei vaja kohe päris kindlasti alates esimesest elukuust oma tuba. Alguses võib häll seista vanemate magamistoas, hiljem võivad lapsed päris pikalt ka ühes toas kasvada. Küll jõuad hiljem ka lapsele isikliku toa tegemisele mõelda.

3. Asjad, mis võivad, aga ei pruugi täpselt tuppa sobida

Kümme korda mõõda, üks kord osta. Enne poodi minekut klõpsa toast fotosid, et oleksid päris kindel, et antud element interjööri ka päriselt sobib.

4. Palju hooldust nõudev väliruum

Mõni välimööbel võib olla kaunis pirtsakast materjalist ja vajada rohkem hooldust kui teine ja kui just pole aega seda iga päev vuntsida, oleks targem loobuda. Pea meeles, et mööblitükk, mis Dominikaanis võib vabalt õues seista, ei pruugi Eestimaa talvekülma üle elada.

5. Igasugune retro

On tõelised vintage'i elemendid ja on mõttetu koitanud koli. Seda viimast pole küll tarvis täikalt koju tarida, pigem kogu raha, jahi ja soeta endale mõni tõeliselt ajatu disainiklassika element, näiteks kuulus Tulipi tool.

6. Masside lemmiktaiesed

Praegu väga poppe mõtteterasid seinale leidub küll igas kodus. Ole parem originaalne ja osta banaalsete sõnakõlksude asemel oma koju tõelist kunsti, mis sulle ka meeldib.

7. Toolikatted

Tundub küll mõnus, et saad neid pesta, kui plekk peale tuleb, aga tegelikkuses on toolikatted päris kallid ja neid kaunina hoida nõuab tööd ja vaeva. Osta parem korralikud toolid.

8. Pehmest puidust põrandad kodus, kus on koduloomad

Hallikasvalgeks peitsitud kuusepuit võib tunduda põrandal imeline, kuid pruugib suurel koeral korra sealt üle tormata, kui põrand saab hoopis teise näo. Vali põrandamaterjal vastavalt sellele, kes kodus elavad ja millised on nende harjumused - pehmesse puitu jäävad ka kingakontsajäljed sekundiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles