Uuring: noorim täiskasvanute põlvkond on enneolematult laisk (5)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrad.
Sõbrad. Foto: www.flickr.com

Värskest uuringust selgub, et tänapäeva noored täiskasvanud on tõepoolest uskumatult laisad kõiges, mis puudutab kodumajapidamist.

Sellest, kuidas noorus on hukas, räägitakse juba aastasadu ja väga sageli. Esimest korda paistab aga, et neil etteheidetel on tõepõhi all, kirjutab uudisteportaal News.com.au oma läbiviidud uuringust.

Selgub, et esimese valikuna jäävad praegused noored täiskasvanud pärast keskkooli lõppu üldse koju elama ja jätkavad elu samamoodi nagu teismelisaastatel: üsna vastutustundetult. Toiduvalmistamine, koristamine, sisseostude tegemine ja arvete maksmine jääb endiselt vanemate kanda. 

Kui väljakolimine on vältimatu, leiavad noored ikkagi kellegi teise, kelle kaela lükata nii-öelda igavad kohustused. Näiteks on siin-seal üle maailma pakkumisel uusarendusi, kus isiklik assistent on juba osa korterist või majast, seega on noorel laisklejal kohe pärast kodust väljakolimist olemas keegi, kes hoolitseb selle eest, et tal oleks kodus alati süüa, riided pestud ja toad korras. 

Jah, hariduse omandamine ja karjäär on laiskade põlvkonnale üldiselt siiski olulised, nad teenivad varakult muljet avaldavaid summasid, vastasel juhul ei saaks nad kogu seda luksust endale lubada, aga oluline osa täiskasvanuelust - vastutus oma elukeskkonna ees - jääb neil kogemata. 

Alguse saab see kõik aga kodust: vanemad pole lihtsalt kunagi nõudnud, et nad majapidamises ise midagi ära teeksid. 

Kuidas tundub? Kas tänapäeva noorimad täiskasvanud on tublid ja hakkamasaajad või laisklevad liialt?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles