Aiamööbli hooldamine nõuab eelteadmisi

Anna-Liisa Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrass.
Terrass. Foto: Sille Annuk / Postimees

Aiamööbli hooldamine pole tegelikult sugugi niisugune lapsemäng, nagu esmapilgul tunduda võib. Et tulemus saaks hea, pead teadma, mida teed.

«Üks väga levinud viga, mida aiamööbli puhul tehakse, on see, et mööbel võetakse pärast kojutoomist, lahtipakkimist ja kokkumonteerimist kohe kasutusele,» räägib Asko mööblipoe esindaja Agle Eesalu. Tegelikult peaks tema sõnul järgima mööbliga kaasas olevaid juhiseid: paljud esemed vajavad eeltöötlust. Ta soovitab kasutusjuhendi alles hoida, et hiljem saaks järele vaadata, mida ja kuidas täpselt teha.

Kui mööbel on juba mõnda aega kasutusel olnud, vajab see kindlasti hooldust. Kuigi iga tüüpi mööblile tuleb läheneda pisut erinevalt, on sissejuhatus alati sama: pese kogu komplekt esmalt lahja seebiveega ja lase kuivada. Puidust mööbli puhul käi esemed pärast kuivamist üle peenikese liivapaberiga ning alles seejärel kata hooldusvahendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles