Linn sunnib lastele vapustava onni ehitanud isa oma kätetööd lammutama (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puumaja Toronto mehe aias.
Puumaja Toronto mehe aias. Foto: change.org

Mis tunne oleks sul, kui peaksid  lammutama midagi, mille oled hoole ja armastusega oma lastele loonud?

Kanadas Torontos elav John Alpeza igal juhul ei rõõmusta, kirjutab TreeHugger. Tõsi, ehitis läheb vastuollu sisuliselt kõigi eeskirjadega, mis Toronto  linn seda tüüpi ehitistele seadnud on, aga mees ja tema hämmastavalt paljud toetajad leiavad, et mõnel juhul võiks siiski silma kinni pigistada. 

Asi on õhus juba 2014. aastast: esialgu andis linn talle võimaluse  kompromissi leidmiseks, kuid kuna  Alpeza asjaga  ei tegelenud, tehti talle tänavu kevadel ettekirjutus ehitise lammutamiseks. Paljud ei mõista, miks peab eeskirjades nii jäigalt kinni olema ja kurvastama lapsi, kellele isa parimat soovides vahva mängumaja ehitanud on. 

Peidus pinna all

Kuid selgub, et asi ei pruugi olla sugugi nii lihtne nagu pealtnäha paistab: nimelt kirjutab Toronto ajakirjandus, et tegu võib olla niinimetatud kättemaksumajaga: uhke onn varjab suure osa naabrite aeda paistvast päikesest ja naabritega, selgub, on Alpezal kana kitkuda juba 2008. aastast. Siis tahtis mees oma kahekorruselisele majale kolmanda peale ehitada, kuid tema naaber Marita Bagdonas oli sellele vastu ning juurdeehitus jäigi tegemata. On äärmiselt tõenäoline, et uhke majake sai püsti hoopis selleks, et naabrile koht kätte näidata.

Alpeza ise väidab, et tegu on ausa eksitusega ja ta lihtsalt ei teadnud, et sellise ehitise jaoks on luba vaja: tema arvas, et see jääb oma mõõtmetelt alla kooskõlastamisvajaduse piiri. See väide on aga äärmiselt kaheldav, sest mees on ehitusettevõtte juht ja tema ettevõtte kodulehelgi on välja toodud,  missugused ehitised vajavad linna ehitusosakonnalt luba. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles