Mõjuv põhjus, miks inimesed võmalusel veekogu ääres peaks elama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nizza Prantsusmaal.
Nizza Prantsusmaal. Foto: www.flickr.com

Kui oled alati unistanud majakesest mere ääres, on käes õige aeg oma unistus teoks teha: teadlaste sõnul peaks kõik inimesed võimalusel veekogu äärde elama minema.

Nimelt leevendab üksi veekogu vaatamine stressi ja tõstab heaolutunnet, vahendab House Beautiful USAs Michigani ülikoolis läbi viidud uuringut. 

Uuring tehti Uus-Meremaal ning valimis olnud veekogude ääres elavad inimesed hindasid läbiviidud küsitluses oma stressitaset madalamaks kui veekogudest eemal elavad inimesed. 
Et välistada muud mõjufaktorid, võtsid teadlased vaatluse alla ka valimi elatustaseme (veekogude ääres elavad üldiselt teadupoolest suurema sissetulekuga leibkonnad) ja kuritegevusprotsendi küsitluses  osalenute elukohtades, kuid selgus, et ka neid arvestades jääb peamiseks heaolutunde kergitajaks siiski veekogu ise. 

Nii et kui puudub võimalus otse veekogu äärde kolida, tasub võimalikult tihti võtta ette jalutuskäike jõgede, järvede ja merede ääres. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles