Müüd kinnisvara? Kolm viga, mis ostjaid peletavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara ostmine.
Kinnisvara ostmine. Foto: SCANPIX

Hakkad kinnisvara müüki panema? Vaata siis, et sa ei teeks kolme ränka viga, mis võivad ostjaid peletada.

1. Sa arvad, et detailid pole olulised ja jätad need rääkimata.

«Kui arvad, et sinu kodu tulevasele omanikule piisab igakuiste kommunaalkulude puhul vaid suurusjärgust, sest kes see ikka viitsib varasematesse arvetesse süveneda, siis oled vea teinud,» hoiatab Center Kinnisvara juhatuse liige Kristina Kolk. «Ära arva, et kui sind pole kunagi huvitanud oma korteriühistu tegemised, remondiplaanid, laenukoormus jms pisiasjad, siis kindlasti ei huvita see ka potentsiaalseid ostjaid.»

2. Sa ei korista korterit enne ostja tulekut

«Keegi ei soovi näha sinu kaisukarusid ja musti nõusid või seda, kuidas sobivad tolmurullid voodi ette ja porijäljed esikusse,» nendib Kolk.

3. Sa teed ebareaalsed ja ebaselged fotod

«Kui teed pildid kalasilma objektiiviga ja neid töötled, arvates, et ostjat ei huvita see, kui ta kohale tulles leiab eest palju pisema korteri, oled eksiteel,» räägib Kolk. «Halb on ka see, kui valitakse sellised pildistamisnurgad, et mingil juhul ei oleks võimalik aru saada korteri põhiplaanist või sellest, mis kus asub, või siis vaid üksikute mööbliesemete, mitte terve toa pildistamine,» vahendab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles