Eesti ettevõttel on võililleseemnete müügiga tõsi taga (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võililleseemned Horteses.
Võililleseemned Horteses. Foto: Marie Fischer

Eile avaldasime foto aianduspoe Hortes riiulilt leitud võililleseemnetest. Selgub, et tegu polegi pilakingimaterjali, vaid täiesti tõsise plaaniga pakkuda inimestele võimalust kodus võililli kasvatada. 

Kuigi võiks arvata, et umbrohuna tuntud võilille ei külva tahtlikult oma aega ükski inimhing, selgub, et see pole sugugi nii. Seemneid pakendava Akone OÜ esindaja Lea Õisma ütleb, et tal on hea meel, et toode pole poelettidel märkamatuks jäänud ning et mingi naljaga kindlasti tegemist ei ole. «Võilill on kõrgelt hinnatud salatitaim ja mitte ainult. Lisaks salatitele kasutatakse selle taime erinevaid osi ka looduslikes ravivahendites, siirupi, veini ja võilillemee valmistamisel,» selgitab ta. 

Aga miks siis ei kõlba kõikjal vohavat võilille ükskõik kust korjata? «Võilille kasvab küll väga laialdaselt paljudas paikades, kuid tihti pole need kohad usaldusväärselt puhtad. See on kindlasti üks mõjuv põhjus, miks võililletaimedest huvitujad soovivad kasvatada taimi oma silma all. Lisaks peenras kasvavad taimed ka näiteks suurema juurestikuga,» räägib Õisma. 

Hollandist saabuva seemne pakendamisega tegelev ettevõte võttis võilille oma sortimenti seepärast, et sellele on tekkinud piisav nõudlus. Võililleseemet pakuvad nad müügiks esimest hooaega, kuid juba praegu on selge, et selle vastu tuntakse tõsist huvi.

Ka Hortese turundusjuht Birgit Jõgeva kinnitab, et võililleseemned on neil tõepoolest müügil ja vajadus neid taimi eraldiseisvalt kasvatada on täiesti olemas. «Kuigi harilikku võilille võib leida kasvamas pea igas aias, pargis ja teepeenral, on seemnest kasvatud võilille juur peenras olevast pehmest pinnasest kergemini kättesaadav. Mis peamine, seemnest kasvatatud võilill annab rohkem juuremassi kui loodusest korjatud taim,» selgitab ka tema. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles