Kümme igapäevaelus kasutatavat asja, mida keegi piisavalt ei puhasta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambahari
Hambahari Foto: SCANPIX

Mõnda igapäevaelus vajaminevat asja puhastad tihti, mõnda mitte eriti – Reader's Digest pani kokku nimekirja igapäevaelus kasutusel olevatest asjadest, mis vajaks puhastust tihemini, kui arvata oskad.

1. Nõudepesulapid

Nõudepesulappi tasuks pärast kasutamist kuuma vee ja nõudepesuvahendiga pesta, seejärel korralikult kuivama panna. Ka nõudekuivatusrätik vajab tihedat pesu.

2. Meigipintslid

Alles hiljuti kirjutas Postimees Austraalia naisest, kes jäi pärast sõbranna meigipintsli kasutamist halvatuks, sest pintslil oli haruldane bakter MRSA. Meigipintslite jaoks on olemas spetsiaalsed puhastusvahendid, mida tuleks usinalt kasutada.

3. Rinnahoidjad

Neid ei kipu daamid just üleliia tihti pesumasinasse panema, kartes rinnahoidjat rikkuda, aga neid võib ka lihtsalt käsitsi kraanikausis pesta.

4. Mopid ja harjad

Mõned põrandalapid-mopid kannatavad pesumasinas ka kõrge kuumusega pesu, nii et pese need pärast kasutamist korralikult ära, muidu hõõrud järgmisel kasutuskorral lihtsalt bakterid mööda elamist laiali.

5. Lülitid

Lüliteid on paha puhastada, mistap hiilitakse sellest tihti kõrvale: ometi puudutab kogu pere neid päevas sadu kordi ning nii muutuvad lülitid pisikute kasvulavaks.

6. Telekapult

Telekapult kogub endasse jõudsalt mustust ning vajab samuti küllaltki tihedat puhastamist.

7. Autorool

Enamik autoomanikke ei kipu rooli just eriti puhastama, ometi võib sinnagi sigineda päris korralik bakteripesa.

8. Hambahari

Ameerika mikrobioloogid olla leidnud hambaharjadelt kõiksugu pisikuid, kaasa arvatud kolibakterit. Eriti kui vannituba ja WC asuvad ühes väikses ruumis, vajab hambahari hoolikat puhastamist!

9. Tualetihari

Tualetipoti puhastamiseks mõeldud harja tuleb samuti tihedalt puhastada, erilist hoolt vajab aga selle käepide.

10. Käed

Lapsepõlvest teada tõde: pese korralikult käsi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles