Kuidas luua aeda mõnus suveköök?

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveköök aitab õuesolemise aega pikendada.
Suveköök aitab õuesolemise aega pikendada. Foto: Vida Press

Aiakujundaja Pille-Riin Villem andis messil Interjöör 2016 Postimees Kodu lugejatele mõned näpunäited suveköögi loomiseks.

«Suveköök sobib aeda väga hästi,» toonitab Villem. «Selleks on esmalt tarvis läbi mõelda asukoht - kus asub terrass, kus tavaliselt õues süüakse, ka see, et liikumine majas asuva köögi ja terrassi vahel oleks sujuv,» rääkis ta. «Suveköögi või planeerida nii terrassi lähedale, seda näiteks väikese aia puhul, aga suure krundi puhul võib see asuda ka kaugemal aianurgas,» annab ta nõu. «Suveköögi ruum ja suurus on tarvis läbi mõelda.»

Suveköök sobib tema sõnul hästi näiteks kala praadimiseks või aiasaaduste ja metsast korjatud kraami hoidistamiseks. «Tuleb aga silmas pidada, et suveköök oleks ehitatud tuleohutult, sel võiks olla ka mingi varjualune, mis kaitseb heitliku ilma eest,» toonitab ta. «Tuleks vaadata, et suveköögi juures on vajalikud elektri- ja veeühendused, pliidi või ahju ehitamisel tuleks kindlasti kasutada professionaalse pottsepa abi. Sinna võib paigaldada ka soojapuhuri või soojuskiirguri külmema ilma puhuks, aga kindlasti aitab korralik suveköök nappi õues olemise aega pikendada.»

Vaata imekauneid suvekööke ja ammuta ideid HouseBeautiful galeriist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles