Neli lihtsalt viisi oma elamises korda luua

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

On hämmastav, kui palju üleliigseid asju meie ellu märkamatult koguneb ja seda isegi siis, kui sa seda vältida üritad. Kui hakkad õnne otsima asjadest, siis kaotad peagi silme eest tõelise sihi.

Kui sinu jaoks on materiaalsetest asjadest loobumine keeruline, siis on just õige aeg ette võtta üks suurpuhastus. Abiks on Higher Perspective.

  1. Kaalu, aga otsusta kiirelt ja tugine faktidele. Kui sa leiad, et oled mõne asja olemasolu vajalikkuse üle kauem kui kolm minutit mõtisklenud, võta aega ja vasta järgmistele küsimustele. On see katki? Kui jah, siis kaua see on katki olnud ja kas sa tõesti plaanid seda parandada? Pole mingit mõtet alles hoida katkiseid asju. Kui neil pole eesmärki ja nad ei oma emotsionaalset väärtust, on õige aeg need välja visata.
  2. Jaga asjad kuhjadesse: «võib-olla» kuhi, prügikott ja annetamiseks mõeldud asjad. Esimesse jaota asjad, mille kohta ei suuda sa veel otsust langetada ning ka ülejäänud kuhjad on üsna iseendastmõistetavate otstarvetega.
  3. Jupita. Sa ei pea kulutama kogu nädalavahetust, et terves elamises suurpuhastus läbi viia. Seetõttu on hea tööd jupitada. Võta koristamine ette näiteks mõneks tunniks ja kindlasti tee regulaarseid puhkepause. Või siis otsusta, et töötad sektsioonide kaupa: täna koristad ära kummuti, homme riiulid.
  4. Loo süsteem. Pärast seda, kui sa oled ebavajalikust lahti saanud, on sul küllalt vaba ruumi. Selleks, et ei tekiks järgmine segadus, loo süsteem. Mõtle järele, mis põhjustas selle, et sul üldse nii palju asju kogunenud oli? Tõenäoliselt on põhjuseks organiseerimatus – või vähene organiseeritus. Püüa seda edaspidi vältida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles