Uues hostelis kujundab klient teenuse ise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endise Kauburi kaubamaja asemel tegi Riia tänava ääres möödunud reedel uksed lahti Hektor Design Hostel, mis on üsna omanäoline nii sisekujunduse kui ka võimaluste poolest.

«Käimas on maamess ja oleme juba peaaegu välja müüdud,» kinnitas äsja avatud hosteli turundusjuht Ildiko Siimon. Mõned toad olid veel vabad ja nii õnnestus Tartu Postimehel heita pilk uue majutusasutuse sisemusse.

Lemmikloomad on lubatud

Esimesena hakkab hostelis silma ühtne stiil. Intensiivsete värvide, kollase ja musta kombineerimine heledamate toonidega. Samuti püüd funktsionaalse Eesti disaini poole. Siselahenduse autor on Jan Skolimowski ja Kamp Arhitektid.

Erinevat tüüpi tube on hostelis 25. Odavaim variant on magada naridega toas, kus mitme toa peale on kööginurk. Need sobivad grupimajutuseks, näiteks treeningurühmadele või võistkondadele. Kallimad toad on ruumikamad, oma kööginurgaga, ja võimaldavad rohkem privaatsust.

Kõigis tubades saab liigutada voodeid ja riiuleid vastavalt soovile ehk siis iga klient saab üsna lihtsa vaevaga sisustada tuba oma maitse järgi. Tegelikult saab kostiline pea kogu teenuse kujundada täpselt niisuguseks, nagu ise soovib, alates sellest, kas ta tahab hommikusööki, kuni saunas käimise ja pesupesemiseni välja. Hostelis peatuja saab valida just sellise teenuse, mis sobib talle ja tema rahakotile. Sihtrühmaks ongi rohkem need inimesed, kes maksavad oma majutuse eest ise, selgitas Siimon.

Silma hakkab seegi, et üheski toas pole telerit. Kel soovi, saab selle vastuvõtulauast laenata, kuid tuleb välja, et inimesed ei tahagi tänapäeval eriti telerit vaadata, tõdes Siimon. «See-eest oleme investeerinud korralikku wifi-ühendusse,» selgitas ta.

Majas on ka lift ning esimesel korrusel ruumid erivajadustega inimestele. Erinevalt paljudest majutusasutustest on lemmikloomad hostelis lausa teretulnud.

Avatud ka linnarahvale

Hostelis on 112 ühe- kuni kuuekohalist tuba, kuhu mahub ööbima 230 külalist. Majaelanike päralt on veel saunad, jõusaal ja joogasaal. Viimane on seni olnud vaat et kõige aktiivsemas kasutuses, lausus Siimon.

Hoones pakutavad võimalused on avatud ka linnarahvale. Näiteks peakokk Urpo Reinthali taktikepi all töötav Hektor Cafe. Selle all keldrikorrusel asub suurem saal, kus ööbijatele pakutakse hommikubufeed. Kiiresti saab kokkukäivad toolid aga nagidesse riputada ja nii tekib avar seminariruum, kus võib ka kas või pidu pidada ja tantsu lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles