Noor ettevõtja leidis kohvipaksule üllatava kasutuse

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Lechner hakkas kohvipaksust tasse valmistama.
Julian Lechner hakkas kohvipaksust tasse valmistama. Foto: https://www.kaffeeform.com/

Noor berliinlane Julian Lechner leidis kohvipaksule üllatava kasutuse: mees hakkas nimelt kohvipaksust tasse valmistama.

Ettevõtja märkas, et suurlinna kohvikutes visatakse suhteliselt palju kohvipaksu lihtsalt prügikasti ning heietas aastal 2009 mõtet selle võimalikest taaskasutusvariantidest. Läks paar aastat, kui mõttelõng vormus konkreetseks teoks: koos kaaslastega proovisid nad kohvipaksust ja suhkrust tasse valmistada.

Veel veidi kulus aega ja tegutsemist täpse tassivalmistamise valemini: nüüd kogub ta kohvipaksu pealinna kohvikutest kokku, see kuivatatakse ja pakitakse kottidesse, lisatakse biopolümeerina tselluloos ning Kölnis asuvas tehases saavad tassid oma lõpliku vormi.

Taaskasutatud espressotassid lõhnavad veidi kohvi järele, peaksid olema aga kerged, vastupidavad ja lausa nõudepesumasinasse panekuks kõlblikud.  Noormees rääkis intervjuus telekanalile Sat 1, et tassid lähevad hästi kaubaks üle ilma ning tulevikus plaanib ta hakata kohvipaksust muudki, näiteks lampe ja mööblit valmistama.

Tasside kohta saad lisainfot vaadata Julian Lechneri kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles