Plaanid pensionile jäädes kolida? Kolm olulist küsimust, mida endalt enne küsida (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud soovivad vanaduspõlve soojal maal veeta.
Paljud soovivad vanaduspõlve soojal maal veeta. Foto: SCANPIX

Nii mõnigi meist unistab pensipõlve pidada kusagil mujal kui praeguses elukohas, ent on mõned tähtsad küsimused, mis enne seda tuleks selgeks mõelda.

1. Kas vajan lähedaste juuresolekut?

Olenevalt oma tervislikust seisundist ja perekondlikest oludest mõtle läbi, kui tähtis on sulle pere ja lähedaste juuresolek. Räägi nendega kolimisplaanidest ausalt ja avameelselt: võimalik, et kolite hoopistükkis kõik koos. Mõtle läbi, kas kolimine on ikka sinu jaoks parim võimalik lahendus.

2. Kas saan seda endale lubada?

Kas oled pensionipõlveks raha kogunud? Mida teed oma praeguse koduga – kas plaanid osta või üürida väiksema elupinna? Uuri välja, kui kallis on elu su plaanitavas sihtkohas, võimaluse korral katsu seal pikemalt näiteks puhkuse ajal viibida – kas tuleksid seal rahaliselt toime?

3. Miks mitte kolida juba praegu?

Kuigi plaanisid alles pensipõlves oma unelmate sihtkohta kolida, võib see juba praegugi võimalik olla – uuri, kas saaksid teha kaugtööd või leiaksid sealsamas sobiva ametikoha. Alati ei pea unistuste täitumisega ootama!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles