Avati Baltimaade esimene veebiaiand

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Baltimaades avati esmakordselt ainult e-aianduskeskus, mis annab kõigile ettekasvatatud taimedele ja istikutele kasvugarantii.

«Mitmed suured aianduskeskused ja puukoolid pakuvad väikest valikut oma toodetest ka e-poes, aga meie tegutseme ainult internetis,» selgitas uue aianduskeskuse kontseptsiooni Hansaposti aianduskeskust kureeriv ostujuht Kaija Nuttunen. Ta lisas, et kui aianduskeskused asuvad tavaliselt suurtes linnades, siis see aiand pakub tänapäevast mugavust – tellitud ettekasvatatud taime või taimeampli toob kuller õigel istutusajal koju, olenemata asukohast Eestimaal.

«Kuna taimede e-müük on Eestis uus ja harjumatu teenus, siis otsustasime tuua taimed koju tasuta ja anda kaasa kasvugarantii,» rääkis Nuttunen. Kui taim kasvama ei lähe, saab klient valida, kas soovib uut istikut või raha tagasi.

Aianduskeskusest saab osta nii eestlaste seas populaarseid viljapuid, marjapõõsaid, roosiistikuid, tomati- ja maasikataimi kui ka eksootilisi, kuid Eesti kliimasse sobivaid külmakindlaid taimi. Kõik taimed on ettekasvatatud põhjamaises kliimas ning liiguvad kulleriga otse kliendini transpordipakendis ja üheski laos peatumata.

«Kliendi jaoks on see terviklahendust pakkuv aianduskeskus, kust koos tomatitaimedega saab soovi korral kaasa osta kasvuhoone ja kastmissüsteemi,» selgitas aiavaldkonna ekspert Nuttunen. Tema sõnul peab aianduskeskusest saama kätte kõik, mis teeb aia ilusaks ja aiapidamise mugavaks, sealhulgas nõuanded, millal, kuhu ja kuidas istutada ehk iga taimega on kaasas põhjalik kasvatusjuhend.

Hansaposti veebiaiandist leiab üle 400 ettekasvatatud taime, mis tuuakse tellijale tasuta koju taime õigel istutamise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles