Kolm suurt viga, mida kardinaid valides vältida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafiidihalli aktsentseinaga magamistuppa toovad pehmust heledast kangast kardinad ning lillemustriga voodikate. Kunstiteosed seintel ning praktilised valgustid aitavad liita ruumi hubaseks tervikuks.
Grafiidihalli aktsentseinaga magamistuppa toovad pehmust heledast kangast kardinad ning lillemustriga voodikate. Kunstiteosed seintel ning praktilised valgustid aitavad liita ruumi hubaseks tervikuks. Foto: KV.EE

Me kõik kipume vahel eksima - siinkohal toome ära kolm tüüpilist viga, mida inimesed kardinate valikul tegema kipuvad.

1. Vale kardinatüüp

Kuigi näiteks paksud külgkardinad võivad olla su lemmikud ja esimese hooga tahaksid need koju osta, ei sobi need igasse ruumi. Vali kardinatüüp, mis ruumi ja su harjumustega sobib.

2. Valed mõõdud ja paigutus

Kardina mõõt on üks olulisemaid asju, mis tuleks vägagi täpselt selgeks teha. Kui kõrgel kardin täpsel paiknema hakkab, kuhupoole jäävad ruloode nöörid jne, mida täpsemini see planeerida, seda enam võid kindel olla, et saad sobiva toote. Kardinad on ka kaunis kallid, nii et möödalask või kalliks maksma minna. Külgkardinate nipp: kui täpset pikkust ei tea, võivad need olla pigem pikemad, sest lühemaks saab kerge vaevaga alati teha.

3. Vale materjalikvalik

Mõtle läbi, mida kardinalt ootad. Iseäranis suurte akende ja päikeseliste ruumide puhul kaalu, kas kardinal peaks olema ka pimendav või poolpimendav funktsioon: näiteks kui tahad hämaras magada või on akna vastas teler, mille ekraani sa ereda päikse ja valgust läbilaskvate kardinate puhul lihtsalt ei näe. Või peaks kardin täitma näiteks  ka ruumijagaja ülesannet?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles