Tarbekunsti- ja Disainimuuseum ootab köögifotosid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Vida Press

Seoses näitusega «KÖÖK. Muutuv ruum, disain ja tarbekunst Eestis» kutsub Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum kõiki saatma fotosid oma endisest või praegusest köögist. Foto võib meilida aadressil pilt@etdm.ee, tuua muuseumi kassasse või postitada Lai 17, 10143 Tallinn.

Saatja nõusolekul saavad pildid osaks näitusest. Need kaasatakse väljaprinditult spetsiaalselt selle tarbeks loodud seinal, laiendamaks teadmist kohaliku argikeskkonna minevikust ja tänapäevast. Hiljem säilitatakse pildid muuseumi arhiivkogus.

Näitus uurib köögi arengut ruumina ja sellega seotud esemelise keskkonna muutumist ning unikaalteoste lähtumist köögiga seotud temaatikast Eestis. Eksponeeritud on olulisemad kööki kui keskkonda puudutavad muutused ajas – moodsa köögi ideestiku jõudmine Eestisse, nõukogude-aegse väikekorteri jaoks minimaalseks planeeritud köök ja selleks peamiselt mööblieksperimentaalvabrikus Standard väljatöötatud köögimööbli versioonid, tänaseks tavapärane avatud köögi idee.

Näitus on avatud 15. maini ning selle kuraator on Kai Lobjakas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles