Ekspert: vanades majades on ventilatsiooniga palju probleeme

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Gaasiseadmete jaoks vajaliku ventilatsiooniga on hoonetes palju probleeme, tõdes Tallinna tehnikakõrgkooli hoonete tehnosüsteemide ja energiatõhususe lektor Anti Hamburg.

Hamburg nentis ETV saates «Terevisioon», et hiljutiste gaasiõnnetuste valguses tuleb näha ka head poolt - et probleemid teadvustuksid rohkem ja oleks kõigile arusaadav, kui tähtis ventilatsioon on, vahendab ERR.

«Paljude seadmete puhul on öeldud, et neile peab olema värske õhu juurdepääs, kuid kui vaatame kortereid, siis näeme, et teatud tingimused pole tagatud. Ohutusnõuetes on öeldud, et juhul kui värske õhu juurdepääs puudub, ei tohiks neid seadmeid kasutada,» selgitas ta.

Aastakümneid vanades korterelamutes on ventilatsioonisüsteem mõeldud loomuliku ventilatsioonina, kuid tegelikkuses ei toimi see Hamburgi sõnul viimaste korruste puhul ka loomuliku ventilatsioonina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles