Fotod ja video: Tallinna raehoone looja kavandas New York City südamesse erilise pilvelõhkuja

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmakuulus Taani arhitekt  Bjarke Ingels ja tema büroo BIG (Bjarke Ingels Group) loovad Manhattaline erakordse pilvelõhuja: projet kannab nime The Spiral.
Ilmakuulus Taani arhitekt Bjarke Ingels ja tema büroo BIG (Bjarke Ingels Group) loovad Manhattaline erakordse pilvelõhuja: projet kannab nime The Spiral. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Taane arhitekti ettevõte Bjarke Ingels Group loob otse Manhattani südamesse erakordse väljanägemisega pilvelõhkuja: Tenth Avenue ja Hudson Boulevardi kanti, 34nda ja 35nda tänava vahele kerkib rippuvate aedade ja terrassidega büroohoone The Spiral.

Ilmakuulus Taani arhitekt  Bjarke Ingels ja tema büroo BIG (Bjarke Ingels Group) pole eestimaalastele sugugi tundmatud: muude hoonete seas kavandanud ka Tallinna uue raehoone ning arhitekt väisas kolm aastat tagasi ka Tallinna.

306 meetrise, 65-korruselise New York City büroohiiglase taga seisab kinnisvaragigant Tishman Speyer, kelle kinnisvaraportfelli kuuluvad sellised Manhattani maamärgid nagu Rockefeller Center või Chrysler Building, kirjutas Bloomberg. Bloombergi andmetel on erinevad investorid 41-aastase taanlase loodud erakordsesse pilvelõhkujasse investeerinud rohkem kui miljard dollarit.

Vaata hoone galeriid ja tutvustavat ingliskeelset videot projekti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles