Saaremaal said vabatahtlikud päästjad üllatava ülesande

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordse maja korteris oli päästjate saabudes toit pliidil ning põlesid elektripliidi taga asuvad plastikosad. Foto on illustreeriv.
Neljakordse maja korteris oli päästjate saabudes toit pliidil ning põlesid elektripliidi taga asuvad plastikosad. Foto on illustreeriv. Foto: Postimees.ee

Saaremaa päästjad said hiljuti ühes koduköögis üllatava ülesande: neil tuli nimelt vanaprouale elektripliidiga ümberkäimist selgitada, vahendab Saarte Hääl.

Väljaanne kirjutab, et kolmapäeva õhtul kell 19.14 teatati häirekeskusele, et Leisis Kalda tänaval olid ühes elumajas elektripliidil sisse lülitatud kõik pliidiplaadid ning elanik ei teadnud enam, kuidas neid välja lülitada.

Väljakutsele reageerisid Leisi vabatahtlikud, kes lahendasid probleemi ja õpetasid vanaprouale, kuidas pliiti kasutada. Vabatahtliku päästjana kohal käinud Marko Humal rääkis, et tegu oli üksinda elava vanaprouaga, kes oli elektripliidil süüa teinud ja plaati välja lülitades ilmselt kogemata keeranud vale nuppu.

Kuna see plaati välja ei lülitanud, keeranud ta ka kõiki teisi nuppe. Humal tunnistas, et tema viieaastase päästjapraktika jooksul sellist juhtumit varem ette tulnud ei ole. «Nuppe keerates läks ta vist veidi paanikasse ka, et kuidas see pliit nüüd siis välja lülitada,» rääkis päästja väljaandele. Tõsiseks tegi olukorra see, et vanaproual oli ühe tagumise pliidiplaadi peale asetatud plastmassist veekeedukann ning see hakkas soojeneva plaadi peal sulama. «Kärssas seal, oli juba plaadi külge kinni sulanud,» ütles Humal Saarte Häälele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles