Galerii: Piritale kerkivad merevaatega korterid

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piritale ehitatakse taas hulk uusi kortereid: tuleval aasta kevadel peaks valmima Trigon Kapitali arendatud Pirita tee 26b elamukvartali, Mariino Residentside esimene maja. Elamukvartalisse kerkib 4 neljakorruselist kortermaja, mis lubavad merevaateid, ümbritsevat rohelust ja Tallinna panoraami nautida juba esimeselt korruselt.

Foto: KV.EE

Kvartali arhitektuurne projekt on koostatud Arhitektuuribüroos R-Konsult. Projekti autorid on arhitektid Irina Raud ja Ain Kalberg, kaasa töötanud arhitekt Magnar Meinart ja maastikuarhitekt Kersti Lootus. «Irina Raud on endine Tallinna linna peaarhitekt ning tema kogemus linnaruumi väärtustamisel ja planeerimisel on Mariino projekti raames hindamatu,» öeldakse tutvustuses.

Foto: KV.EE

Kvartali arhitektuurne idee on luua terviklik, olemasolevat keskkonda, loodust ja inimesi arvestav lahendus. Neli korterelamut moodustavad ühtse kõrgekvaliteedilise tervikruumi. Arvestades nii looduslikku reljeefi kui ka hooneid ühendava parkimiskorruse lahendust, on loodud vaheldusrikas terrasside, haljasalade, laste mänguväljakute ja puhkenurkadega täidetud hoonetevaheline ruum. Majade arhitektuuris on olulist tähelepanu pööratud hoone mahtude ja fassaadide kujundamisele, kavandatud on avar A vestibüül ja loomuliku valgusega trepikojad.

Foto: KV.EE

«Valged elamud rohkes rohelisuses, taustaks 25 m kõrge paekallas, nähtav ja aimatav mere lähedus mõjuvad esinduslikult ja väärikalt nii täna kui ka tulevikus,» öeldakse tutvustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles