Galerii: moekeiser Valentino erakordne loss

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Château de Wideville
Château de Wideville Foto: Vida Press

Moekeiser Valentino, kodanikunimega Valentino Garavani on läbi ja lõhki itaallane. Ometi tõmbab teda Hiina, selle ajalugu ja käsitöö ilu, kirjutab Architectural Digest.

Tema vaimustust väljendab ka Château de Wideville, Valentino 17.sajandist pärit loss Pariisi lähistel, mille ehitas algselt kuningas Louis XIII rahandusminister ning mis hiljem sai kodus ühele Louis XIV armukestest. Valentino, kel luksuslikud residentsid ka Londonis, Roomas, New Yorgis ning Gstaadis, ostis kaheksa magamistoaga ajaloolise lossi aastal 1995 ning võttis sisekujundusel abiks disainer Henri Samueli.

«Aga eks ma ikka panin oma arvamuse maksma,» teatab moekeiser ning nii võibki lossis igal sammul ta suur armastust aimata: Hiina portselan, kaunistuselemente, mis meenutavad 1920ndate Shanghaid ning koguni Hiina viimase keisri, Qingi dünastia portreed seintel.

Vaata fotosid moekeisri erakordsest elupaigast siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles