7 levinud asja, mida vannitoas tegelikult kindlasti teha ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui professionaalsed torumehed igapäevaselt näeksid, kui hooletult paljud meist oma kodu torustikuga ringi käivad, hoiaksid nad tõenäoliselt peast kinni. Selgub, et teeme nii mõndagi valesti.

Koduportaal Today Home on kokku kogunud kümme asja, mida üks õige torumees sul mingil juhul teha ei lubaks.

Torusiil

Lõpeta ummistuste kõrvaldamine keemiaga. See toimib harva eesmärgipäraselt, aga saastab keskkonda ja rikub torusidki. Selle asemel püüa vältida olukordi, kus torud üldse ummistuda saavadki.

Rämps tualetipotti

Isegi, kui su tualettpaberi rullil on märge, et selle võib potti vissata, ära tee seda. Samuti ära viska sinna muid hügieenitarbeid, vatipatju, juuksekarvu, kassiliiva ja nii edasi. See on uskumatu, kui palju prügikastimaterjali inimesed tegelikult tualetipotti viskavad ja seeläbi ummistusi tekitavad.

Agar isetegevus

Kui torud on umbes ja sa pole täiesti veendunud, mida teed, ära ürita probleemi ise kõrvaldada. Kutsu spetsialist – tema aastatepikkune kogemus võib sulle kokkuvõttes säästa hulga aega ja raha.

Tualetivee värskendajad

Paljudes majapidamistes kasutatakse poti hügieenilisemana hoidmiseks tablette, mis käivad poti loputuskasti. Ükski torumees seda sinist vett tekitavad vahendit heaks ei kiida. Need rikuvad loputuskasti mehhanismi ja võivad blokeerida vee pealevoolu.

Hooldamata boiler

Katklakivi tihkelt täis boiler on ohtlik, sest võib kodu üle ujutada, ja kulukas, sest vee kuumutamine võtab rohkem aega ja annab tunda elektriarves. Lase professionaalil see korda teha.

Igivana boiler

Boiler pole igavene – selle keskmine eluiga on 8-12 aastat, vanemad isendid tuleks probleemide vältimiseks välja vahetada.

Kraanikausi väärkohtlemine

Eriti sageli kohtab seda köögis. Inimesed lobistavad toidujäägid kraanikaussi selle asemel, et need prügikasti visata. Osa sellest sodist satub äravoolu ja põhjustab ummistusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles