Traadist riidepuud rikuvad riideid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe lugeja Marek Kõllamets on kasutanud keemilisest puhastusest
pärit metallist riidepuid asjade kuivatamiseks vajalike konksude
tegemisel. Selleks tuleb alumine traat pooleks lõigata ja selle otsad
ülespoole painutada. Kõllamets kasutab riidepuid näiteks jalanõude või
ka kala kuivatamiseks.
Postimehe lugeja Marek Kõllamets on kasutanud keemilisest puhastusest pärit metallist riidepuid asjade kuivatamiseks vajalike konksude tegemisel. Selleks tuleb alumine traat pooleks lõigata ja selle otsad ülespoole painutada. Kõllamets kasutab riidepuid näiteks jalanõude või ka kala kuivatamiseks. Foto: Erakogu

Paljud hoiavad ka kodus oma riideid keemilisest puhastusest saadud traadist riidepuudel, ehkki need lõhuvad need riideid. Tegelikult ostavad keemilised puhastused riidepuid tagasi.

«Riideid ei tasuks hoida traadist riidepuude peal, sest nende õlad venivad välja, kuna traadist riidepuu on ikkagi kitsas ja peenike,» selgitas SOL Baltics OÜ Maakri pesumaja juhataja Anu Tiide.

Ta toob näiteks, et kui meesterahva pintsak on kogu suve sellisel riidepuul rippunud, on seda sügisel kindlasti vaja pressida, kuna  rõivas on vormist välja läinud. Ka ei sobi traadist riidepuud suvekleitide hoidmiseks. «Kui pluusi kaal on peaaegu olematu, siis ta võib seal ju kodus nõnda rippuda küll, aga siiski ma pigem ei soovitaks,» sõnas Tiide. Ta lisas, et ennekõike on traadist riidepuud mõeldud ikkagi riideeseme transportimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles